Transparent
Inloggen
Sluiten

'Nieuwe stadion wordt meest fantastische dat ooit in Nederland is gebouwd'

6 september 2012 21:52

"We hebben op dit moment een uniek voetbalstadion", zegt stadiondirecteur Jan van Merwijk in De Telegraaf. "Aan onze supporters gaan we vragen wat er nóg beter kan. Het wordt het meest fantastische stadion dat ooit in Nederland is gebouwd." VolkerWessels moet dezelfde sfeer en tribunevormen creëren als in De Kuip. Op het stadion komt een schuifdak, maar dat moet wijd open kunnen. Van Merwijk: "Ons clublied kent de tekst ’Zoek een plaatsje in de zon’, dat moet zo blijven."

"Het buitengevoel en de ’Kuipbeleving’ willen we houden. Maar als het stormt en regent, moet het dak dicht kunnen. Ook voor popconcerten is die functie belangrijk." Van Merwijk spreekt van een formidabel stadion. "Als dit niet zou doorgaan, zakt Feyenoord weg in de grauwe middenmoot, raakt de stad ook de laatste interlands kwijt en kun je grote concerten vergeten. Feyenoord is een topclub, heeft ambities en komt in De Kuip niet verder. We helpen de club niet door hier te blijven zitten."

De geplande 63.000 toeschouwers voor het nieuwe stadion durft Feyenoord aan. Van Merwijk: "Zelfs in beroerde tijden kwamen er nog steeds 40.000 mensen naar De Kuip. Bij sportieve successen ontstaat een zuigende werking weten we."




Tags

merwijk kuip nederland beroerde buitengevoel clublied concerten dak formidabel grauwe kuipbeleving middenmoot plaatsje popconcerten schuifdak stadiondirecteur stormt tekst telegraaf tribunevormen voetbalstadion volkerwessels wijd zon zuigende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer