Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord kiest voor nieuwbouw stadion op Varkenoord

6 september 2012 07:26 - Algemeen Dagblad

Feyenoord wil in 2016 beginnen met de bouw van een nieuw stadion op Varkenoord, vlakbij de huidige Kuip. Dat maken de Rotterdamse club en de stadiondirectie vandaag bekend, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De kosten van het nieuwe stadion - met een capaciteit van 63.000 toeschouwers en een uitschuifbaar dak - worden geraamd op 300 miljoen euro. Het consortium VolkerWessels wordt aangewezen als partner.

Behalve 63.000 zitplaatsen en een schuifdak komen er 100 skyboxen en een parkeergarage voor 1500 auto's in én onder De Kuip. De bouw van het nieuwe stadion begint in 2016. Feyenoord zou 2 jaar later de eerste wedstrijd in het nieuwe stadion moeten spelen. De nieuwe stadions van Arsenal en Bayern München gelden als voorbeeld voor de nieuwe voetbaltempel in Rotterdam.

Meer op Algemeen Dagblad
Tags

varkenoord kuip nieuwbouw arsenal bayern capaciteit consortium dak geraamd parkeergarage schuifdak stadiondirectie toeschouwers uitschuifbaar vlakbij voetbaltempel volkerwessels

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat aeb afschieten arnesen bozenik conteh diemers dynamiek eredivisie erkennen fer geertruida haps heerenveen irak joey joh kuijt linssen malacia ramesoe rijnmond slot til toornstra trauner vakkiek veerman willykment