Transparent
Inloggen
Sluiten

Groep van ondernemers en architecten wil renovatie oude Kuip

29 augustus 2012 17:41 - BNR

Een groep onder de naam ReddeKuip.nl wil de nieuwbouw van een nieuwe thuishaven voor Feyenoord voorkomen door het huidige stadion te renoveren en een derde ring te geven. Een groep van ondernemers en architecten beweert dat renovatie van het huidige stadion van Feyenoord veel goedkoper is dan nieuwbouw. Bovendien, vinden zij, De Kuip is een monumentaal pand, en daar blijf je van af.

"Het gaat hier om het goed gebruikmaken van een erfenis die je hebt gekregen om een toekomst te geven aan een stadion waar heel veel mensen een gevoel bij hebben", zegt Joris Molenaar van reddekuip.nl. "Rotterdam heeft hele goede voorbeelden van gebouwen die een tweede leven kregen, zoals het oude Van Nelle-gebouw uit dezelfde tijd en van hetzelfde architectenbureau."

"En De Kuip hoeft niet eens een nieuw gebruik te krijgen. Het is een goed, functioneel gebouw, dat alleen gemoderniseerd moet worden. De capaciteit moet wel worden vergroot. Daarvoor komt er een derde ring, als het aan de initiatiefnemers ligt. "Ook om een goed business model te hebben en het geschikt te krijgen voor interlandvoetbal."

Naast de al ontwikkelde plannen, die veel ingrijpender en duurder zijn, willen de ondernemers vooral dat er een goede afweging gemaakt wordt. "Er is naar ons idee veel te snel besloten dat nieuwbouw de enige goede weg is."

Meer op BNR
Tags

kuip ondernemers architecten nieuwbouw renovatie gebouw reddekuip ring architectenbureau business capaciteit erfenis functioneel gebouwen gemoderniseerd ingrijpender initiatiefnemers interlandvoetbal joris molenaar monumentaal nelle pand renoveren thuishaven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.