Gebrek aan scorend vermogen nekt Feyenoord: 1-1

18 augustus 2012 22:37

Feyenoord kwam vanavond in een snikhete Kuip goed weg met een 1-1 gelijkspel tegen SC Heerenveen. Schaken was de held door vlak voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten, ondanks een ondertalsituatie. Mathijsen kreeg in de tweede helft rood.

Wellicht mede veroorzaakt door de hitte startte Feyenoord niet groots aan de wedstrijd. Toch hadden de Rotterdammers met een voorsprong kunnen gaan rusten, ware het niet dat scheidsrechter Kuipers een handsbal van De Roon in het strafschopgebied ontging, op slag van rust.

In de tweede helft creëerden de Rotterdammers wederom weinig. Een kwartier voor tijd leek Feyenoord hiervoor de deksel op de neus te krijgen. Debutant Mathijsen kreeg een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Djuricic. De strafschop werd vervolgens door diezelfde Djuricic benut.

In een slotoffensief wist Feyenoord gelukkig toch nog de gelijkmaker aan te tekenen. Schaken liet keeper Nordfeldt kansloos bij een prima schot in de linkerhoek. Enkele kansen over en weer leverden geen winnaar meer op.