Verdiende zege in Utrecht: 0-1

12 augustus 2012 14:27

Feyenoord is de competitie begonnen met een meer dan verdiende zege in Utrecht. In de Galgenwaard was de 0-1 overwinning geen afspiegeling van de krachtsverschillen. Feyenoord speelde verzorgd en goed combinatievoetbal. De ploeg verzuimde alleen een aantal van de grote kansen af te maken.

In de eerste helft had Feyenoord het overwicht, maar waren de eerste kansen voor FC Utrecht, met name voor Asare. Vervolgens was het Feyenoord dat zes minuten voor rust op voorsprong kwam. Lex Immers stond buitenspel, maar hij mocht door. Hij strandde op de uitstekende keeper Ruiter. In het vervolg van de aanval kon Cisse een voorzet van rechts toch binnenkoppen.

In de tweede helft had Koeman wat orde op zaken gesteld en kwam FC Utrecht er eigenlijk niet meer aan te passen. De Feyenoorders Immers en Guyon Fernandez kregen beide enorme kansen, maar faalden opzichtig. Daardoor bleef het tot het einde spannend en kon FC Utrecht via kick-and-rush voetbal nog gevaarlijk worden.