Transparent
Inloggen
Sluiten

Clasie: 'Ik moet mijn karakter veranderen'

8 augustus 2012 21:49

Na het vertrek van vier belangrijke spelers in de as is Jordy Clasie plots één van de ervaren spelers bij Feyenoord. De 21-jarige middenvelder moet naar eigen zeggen wennen aan zijn nieuwe rol. "Ik besef me dat ik te maken krijg met extra verantwoordelijkheden", verklaart Clasie in Voetbal International. "Laatst kwam de trainer naar me toe. Hij zei: 'Er zijn belangrijke spelers vertrokken, dus ik wil dat jij je nu nog meer laat gelden'."

Sinds de voorbereiding is Clasie tweede aanvoerder van de Rotterdammers. "Een geweldig compliment natuurlijk, maar het brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Het komt erop neer dat ik mijn karakter moet veranderen. Van nature ben ik niet zo'n prater. Binnen de lijnen wel een beetje, erbuiten zeker niet."

"Ik ben niet het type dat medespelers op hun verantwoordelijkheid wijst als ze bijvoorbeeld te laat komen", vervolgt de Feyenoord-middenvelder. "Nu wordt dat wél van mij verwacht en zeker van Stefan de Vrij. Maar hij is twintig en ik ben 21… In principe kan dat niet hè, maar bij Feyenoord behoren we intussen tot de ervaren spelers en dat zegt veel over de situatie van de club."

Clasie hoopt om die reden op een ervaren rot, die een ploeg bij de hand kan nemen. "Dit Feyenoord mist vooralsnog een échte leider. De nieuwe spelers zijn allemaal ook nog zoekende, je kunt niet verwachten dat die meteen het hoogste woord voeren. Ze zijn geen Guidetti’s die binnenkomen en direct praatjes hebben. Ik hoop dat er nog een ervaren speler bijkomt."




Tags

clasie verantwoordelijkheden bijkomt binnenkomen erbuiten guidetti nature praatjes prater rot stefan zoekende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arneslot arsenal arteta automation bommel both digital domain during fildena google heerenveen how intensiteit into kuip marketing modern performance pwas schreuder seo services slot stuivenberg superwebdevelopment web wehave