Transparent
Inloggen
Sluiten

Blokland: investeerders lopen juist meer risico door omzetten lening in aandelen

8 augustus 2012 18:59

In de nieuwe uitgave van NUsport verweert Pim Blokland zich tegen de kritiek dat een deel van bijeengehaalde gelden omzettingen van leningen in aandelen zijn. "Ik heb vaak horen zeggen dat investeerders die leningen alleen maar hebben omgezet om hun geld veilig te stellen, voor het geval Feyenoord failliet zou gaan. Maar het enige wat is gebeurd, is dat de club hun lening heeft afgelost met de eerste miljoenen die door de Vrienden zijn binnengebracht. Vervolgens hebben die investeerders zélf besloten om het geld dat ze op die manier terugkregen in de Vrienden van Feyenoord te investeren."

"Ze lopen nu nota bene méér risico om hun geld kwijt te raken dan bij een lening aan de club. Als Feyenoord kapot gaat, zal de curator namelijk besluiten om alle spelers van de club te verkopen. Dat levert vele miljoenen op, waardoor iedereen die nu een miljoen euro aan Feyenoord heeft geleend zeker 800.000 euro zal terugkrijgen. De Vrienden van Feyenoord verliezen daarentegen al hun geld als de club kapot gaat. Dan zegt de curator gewoon: jammer, die aandelen van jullie zijn niks meer waard."

"Wij doen het echt alleen voor de club, of mensen dat nou geloven of niet."




Tags

lening blokland curator omzetten bijeengehaalde binnengebracht failliet geleend nota terugkregen terugkrijgen verweert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda