Transparent
Inloggen
Sluiten

Derby ondergesneeuwd; Van Persie twijfelgeval

23 maart 2002 10:39

Verslaggever: RvN

Met de fantastische prestatie van het bereiken van de halve finale van de UEFA Cup wordt de Rotterdamse derby tussen Sparta en Feyenoord logischerwijs geheel ondergesneeuwd. Toch zal Feyenoord zich weer snel moeten herpakken en concentreren op de derby. Bij winst kan Feyenoord namelijk een enorme stap zetten richting de titel en plaatsing voor Champions League voetbal. Zeker omdat in Eindhoven PSV en Ajax punten aan elkaar zullen verspelen in de klassieker.

De derby is volledig uitverkocht, er zijn geen kaarten meer verkrijgbaar voor de wedstrijd.

De derby in het kasteel zal Sparta in ieder geval extra krachten brengen om aan te wenden in de strijd om degradatie. Bij Feyenoord zal het er vooral toedoen dat de krachten weer terugkomen na de slopende wedstrijd tegen PSV en dat vooral de hoofden weer op scherp staan.

Van Persie is de enige die aan de 120 minuten in De Kuip belangrijke naweeen heeft overgehouden. Hij kampt met een kuitblessure en is vooralsnog een groot vraagteken voor het duel op het kasteel. Verder kan feyenoord beschikken over een volwaardige selectie. Collen, van Haaren, Van Gobbel en De Visser ontbreken nog steeds.

Vermoedelijke opstelling: Zoetebier, Emerton, Van Wonderen, Paauwe, Kalou, Bosvelt, Ono, Van Persie, Tomasson en Van Hooijdonk.

Als Van Persie weg mocht vallen dan zou Van marwijk kunnen kiezen voor een echte linksbuiten als Leonardo of Smolarek of om Ono naar links te verschuiven en Van Wonderen door te schuiven naar het middenveld.

Aan de kant van Sparta moet coach Frank Rijkaard het in ieder geval doen zonder Kooiman, Blinker en Mendes.

Meer op




Tags

derby persie ondergesneeuwd sparta krachten ono wonderen blinker bosvelt collen degradatie emerton gobbel haaren hoofden hooijdonk kalou klassieker kooiman kuip leonardo linksbuiten marwijk mendes naweeen overgehouden paauwe rijkaard slopende smolarek titel toedoen tomasson uefa verspelen visser volwaardige vraagteken wenden zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geeneen geluisterd gelul jacobs kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wereldsalaris yoda