Transparent
Inloggen
Sluiten

De Vrij: leren om een leider te zijn

23 juli 2012 19:46

De pas 20-jarige Stefan de Vrij is ondanks zijn leeftijd een van de meest ervaren spelers bij Feyenoord. In dagblad Sp!ts laat hij weten bewust bezig te zijn om zijn leiderskwaliteiten te ontwikkelen. Koeman daarover: "Het is lastig als iemand van nature geen echte leider is, maar Stefan gaat dat echt wel oppakken. Daarvoor heeft hij tijd nodig. Tijdens trainingen ben ik daar mee bezig, maar als de wedstrijd eenmaal is begonnen zal hij het zelf moeten doen."

De Vrij heeft de uitstraling van een rustige en 'te lieve' verdediger. "Daarom is dit een enorme uitdaging voor me", zegt De Vrij vandaag in dagblad Sp!ts. "Het is een belangrijke stap in mijn ontwikkeling. Ik wil meer mijn verantwoordelijkheid nemen. Dat is heel wat anders dan werken aan je techniek of passing, daar kun je op trainen. Maar me laten gelden zit niet heel erg in me, dus dat is best moeilijk. Al komt het er wel steeds meer uit. Daar ben ik blij mee, want het hoort natuurlijk ook gewoon bij mijn positie."

"De trainers helpen me op het gebied van coaching, maar ook Ron heeft me veel geleerd. Hij vindt dat ik schijt aan alles moet hebben en mezelf niet moet inhouden als ik denk dat ik ergens iets van moet zeggen of iemand wil corrigeren. Gewoon doen, zegt hij dan."

Meer van De Vrij: Sp!ts




Tags

stefan coaching corrigeren inhouden koeman leiderskwaliteiten nature passing ron schijt uitstraling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer