Transparent
Inloggen
Sluiten

Advies auditteam: ME zichtbaar opstellen bij duels Feyenoord

16 juli 2012 21:38 - Algemeen Dagblad

Het Auditteam Voetbal en Veiligheid adviseert de politie Rotterdam-Rijnmond de strategie bij thuiswedstrijden van Feyenoord tegen het licht te houden, zo meldt het Algemeen Dagblad. Het auditteam deed onderzoek naar de bestorming van het Maasgebouw bij de Kuip op 17 september.

Volgens het auditteam is het politieoptreden niet gericht op het voorkomen van ongeregeldheden, maar op het zo snel mogelijk herstellen van de orde. Een van de aanbevelingen is om politiemensen inclusief ME vanaf het begin zichtbaar op te stellen en niet pas als er al geweld wordt gepleegd. Daarmee zou geweld als bij de bestorming mogelijk voorkomen kunnen worden.

De politie besluit tot nu toe vaak om zo weinig mogelijk eenheden zichtbaar op te stellen als er (nog) niks aan de hand is. Algemeen wordt gedacht dat op die manier agressie onder hooligans wordt tegengegaan.

Meer op Algemeen Dagblad




Tags

auditteam bestorming geweld aanbevelingen agressie eenheden hooligans kuip maasgebouw politiemensen politieoptreden rijnmond tegengegaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.347 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda