Feyenoord in tweede helft langs Nieuwleusen: 1-6

12 juli 2012 16:11

Feyenoord heeft donderdag ook haar derde vriendschappelijke wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Een topamateurselectie van regio Nieuwleusen werd met 1-6 verslagen. Bij rust stond het nog 1 - 1. Voor de Rotterdammers scoorden Fernandez (2x), Immers, Cisse, Vilhena en Manu.

Nieuwleusen kwam in de 25e minuut verrassend op voorsprong. Een vrije trap werd bij de tweede paal ingekopt. De voorsprong van de amateurs was tegen de verhouding in. Feyenoord had het beste van spel en creerde legio kansen. Het vizier van de aanvallers stond echter niet op scherp. Fernandez miste bijvoorbeeld in de 4e minuut een strafschop. Het duurde tot de 38e minuut voordat Feyenoord op gelijke hoogte kwam. Fernandez kopte raak.

De Rotterdammers toonden zich na rust wel trefzeker. Fernandez maakte in de 56e minuut zijn tweede doelpunt van de avond. Twee minuten later was Immers de gevierde man met zijn eerste treffer in dienst van Feyenoord. Na een uur spelen trof ook een schot van Cisse doel. Dat was voor Koeman het signaal om bijna een heel nieuw elftal met veel jongelingen in het veld te brengen. Daardoor stokte de productie enigszins. Vilhena en Manu hadden in respectievelijk de 88e en 90e minuut uiteindelijk het slotakkoord: 1 - 6.

1 - 6 Manu ('90)

Bijz: Fernandez mist penalty in 4e minuut.

Basisopstelling Feyenoord: Graafland; Leerdam, De Vrij, Martins Indi, Nelom; Singh, Immers, Clasie; Schaken, Fernandez en Cissé.

Opstelling Feyenoord na 60 minuten: Mulder; Janmaat, Ramsteijn, Steenvoorden, Kongolo; Vormer, Vilhena, Te Vrede; Cabral, Achahbar en Manu.