Transparent
Inloggen
Sluiten

Afstaan Vlaar voor EK levert Feyenoord minimaal 2 ton op

26 mei 2012 15:54

Het afstaan van Ron Vlaar voor het Europees Kampioenschap levert Feyenoord nog een aardige financiële compensatie op. Her en der wordt in de media een bedrag van 270.000 euro, dat is feitelijk niet correct. Het bedrag is afhankelijk van hoever het Nederlands elftal op het EK komt.

Indien Oranje in de groepsfase sneuvelt kan Feyenoord rekenen op een bedrag van om en nabij de 200.000. Indien Oranje de finale weet te bereiken, kan Feyenoord rekenen op een bedrag dat kan oplopen naar zo'n 333.000 euro.

In het geval spelers geblesseerd raken heeft de UEFA daarvoor bovenop bovenstaande financiele compensatie nog een verzekering afgesloten.

NB: Bedragen zijn richtlijnen en toegespitst naar de situatie van Ron Vlaar (bij een transfer in de afgelopen twee jaar wordt het bedrag over de clubs verdeeld). Er is een totale pot van 100 miljoen euro beschikbaar voor compensatie aan clubs. Dit bedrag wordt verdeeld over de totale dagen dat spelers zijn afgestaan.

We gaan er voor het gemak vanuit dat dit, net als op het EK 2008, in totaal 10.810 dagen zijn voor de 23 spelers x 16 nationale elftallen. Dat levert een bedrag van 9250 euro per dag op. Hierbij wordt een periode gerekend van 14 dagen tot de eerste wedstrijd van het betreffende land op het EK tot de wedstrijd. Feyenoord krijgt dan een compensatie voor minimaal 22 en maximaal 36 dagen afstaan van Vlaar.




Tags

vlaar oranje ron ton bovenstaande gemak hoever nabij sneuvelt toegespitst uefa verzekering

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong bullaude candelaria dortmund excelsior geweld hamas hartman italiaan jong kasperk kraaij lingr liverpool livetructiepdemnay madrid marwijk middenveldert nuri plasterk sahin sem slot smal steijn turkije twente willykment