Transparent
Inloggen
Sluiten

Twee grote bouwbedrijven maken plannen voor nieuwe Kuip

18 mei 2012 07:31

RTV Rijnmond en NOS melden na gezamenlijk onderzoek dat twee grote bouwbedrijven in de race zijn voor de bouw van de nieuwe Kuip. Zij werken afzonderlijk van elkaar aan nieuwe plannen. In beide gevallen is plek voor ruim zestigduizend bezoekers.

Het gloednieuwe stadion op de sportvelden van Varkenoord is een plan van Volker Wessels. De aannemer werkt daarbij samen met advocatenkantoor AKD, MVSA Architecten en Erasmus Development. In het plan blijft de huidige Kuip behouden voor andere sporten. Bouwbedrijf BAM, Siemens en Eneco willen de Kuip zeer grondig verbouwen. Karakteristieke elementen van de oude Kuip worden in het nieuwe ontwerp meegenomen. Tijdens de bouw kan het stadion gebruikt worden door maximaal veertigduizend bezoekers.

Beide plannen kosten zo’n 300 miljoen euro. Wat het aandeel van de gemeente Rotterdam zal worden, is nog niet duidelijk. Maar de financiële risico’s moeten voor de gemeente zo klein mogelijk zijn, omdat de politiek anders niet akkoord zou kunnen gaan met het voorstel.

Op dit moment worden de twee ideeën verder uitgewerkt. In september willen de directies van Feyenoord en het Stadion kiezen voor één van de opties. Voor het eind van het jaar kan de gemeenteraad dan een beslissing nemen. In 2018 zou de eerste wedstrijd in het nieuwe stadion kunnen worden gespeeld.




Tags

kuip bouwbedrijven gemeente aannemer advocatenkantoor afzonderlijk akd architecten bam bouwbedrijf development directies eneco erasmus gloednieuwe mvsa nos ontwerp rijnmond siemens sportvelden varkenoord veertigduizend volker wessels zestigduizend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg