Transparent
Inloggen
Sluiten

Bereiken vierde voorronde CL zou Feyenoord 2,1 miljoen opleveren

7 mei 2012 21:36

Tegenover RTV Rijnmond liet een sportmarketeer weten dat het bereiken van de derde voorronde van de Champions League Feyenoord slechts maximaal een paar ton oplevert. De meter gaat pas tellen als Feyenoord zich ook weet te plaatsen voor de vierde ronde van de Champions League. "Als Feyenoord zich kwalificeert voor de vierde en laatste voorronde, dan levert dat in ieder geval zo'n 2,1 miljoen euro op."

"Als je dan kijkt naar het hoofdtoernooi, dan is men in elk geval verzekerd van 3,9 miljoen aan startpremie. Per wedstrijd komt er een premie van 500.000 euro bij en bij winst nog eens 800.000 euro per duel. Qua televisiegelden moet Feyenoord in dat geval een bedrag van circa 8,5 miljoen verdelen met Ajax, die als landskampioen automatisch geplaatst is voor de groepsfase."

"De groepsfase van de Europa League levert één miljoen op aan startpremie en zo'n 150.000 euro per gewonnen duel. Aan het einde van de rit is dat voor de meest succesvolle clubs zo'n zes à zeven keer zo weinig als in de Champions League."

Beluister fragment: RTV Rijnmond




Tags

voorronde rijnmond startpremie beluister circa fragment hoofdtoernooi kwalificeert premie ton

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien liverpool middenveldert nha slot tai thao timber tin wieffer yoda