Transparent
Inloggen
Sluiten

Extra ticket via Fair Play; Heerenveen kan ook bij gelijkspel Europa in

4 mei 2012 19:00

Het bizarre competitieslot krijgt een onverwachte wending die de KNVB goed zal uitkomen. De Europese bond maakte vandaag de eindstand van de Fair Play ranking bekend. Nederland is als derde geëindigd en krijgt daardoor een extra EL-ticket.

Heerenveen is momenteel leider van de Fair Play ranking in Nederland. Indien ze zich zondag netjes gedragen tegen Feyenoord, blijven ze eerste op de ranglijst en zijn ze op die manier ook bij een gelijkspel zeker van Europees voetbal. FC Twente volgt op de ranglijst als tweede. Als Heerenveen zich via de competitie plaatst voor EL, krijgt FC Twente dan alsnog een direct Europees ticket.

Winst zal Heerenveen het beste Europa League ticket opleveren voor de laatste voorronde. Bij een nederlaag zal de ploeg extra voorrondes moeten spelen. Het ticket op basis van Fair Play is het minste EL-ticket en veroordeeld de ploeg tot de eerste voorronde.

Excelsior heeft op deze manier ook nog kans op een Europees ticket. Indien Heerenveen op eigen gelegenheid Europa League kwalificatie haalt en FC Twente de Play-Offs weet te winnen, zou het ticket doorschuiven naar Excelsior.

Meer daarover op KNVB.nl




Tags

heerenveen twente excelsior knvb nederland voorronde competitieslot kwalificatie plaatst wending

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.483 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bommel brighton charismatisch eredivisie excelsior geertruida generaal gimenez heerenveen intensiteit knvb kraaij kuip middenveldert onzekerheid pec persie potter schreuder scouten slot speelgoed timber vakken voetbalprimeur willykment yoda zeb