Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Bronckhorst: 'Dit komt niet uit de lucht vallen'

2 mei 2012 17:39

Wie voor aanvang van het seizoen had gezegd dat Feyenoord tweede zou worden, was mogelijk voor gek verklaard. Na het wegstemmen van Mario Been in de voorbereiding gaven weinigen de Rotterdammers nog kans. Inmiddels staat Feyenoord echter op die tweede plek en is het de meest serieuze kandidaat om het ticket voor de voorronde van de Champions League te veroveren. Voor Giovanni van Bronckhorst komt het niet eens als een verrassing.

Gio maakt deel uit van de technische staf van Ronald Koeman, net als Patrick Lodewijks en Jean-Paul van Gastel. “Het is prachtig als al het werk, dat zich op het trainingsveld heeft afgespeeld, wordt beloond. Het succes van dit Feyenoord komt niet uit de lucht vallen. We zijn heel lang bezig geweest om afspraken te maken en te werken aan de veldbezetting”, zegt Van Bronckhorst woensdag in een interview met De Telegraaf.

“We hebben veel gewerkt in linies, met de aanvallers bij elkaar, met de verdedigende middenvelders bij elkaar. Aan iedere speler specifiek wordt verteld wat er wordt verwacht. Op trainingen, met oefeningen en in analyses voor en na wedstrijden. Het is een enorm proces geweest. Maar het heeft wel geleid tot automatismen en als dat met punten gepaard gaat, komt het elftal in de positie waarin het nu is”, legt de oud-linksback uit.

Volgens Van Bronckhorst, die met Feyenoord twee KNVB-bekers won maar geen landstitel wist te winnen, gaan niet alleen alle credits uit naar hoofdtrainer Koeman. Ook de andere assistenten verdienen een pluim. “Jean-Paul en Patrick hebben ook Champions League gespeeld. In de hele staf van Feyenoord zijn de kennis en ervaring aanwezig. Maar het is waar dat je dingen makkelijker kunt doen als je bij Barcelona en Oranje alleen maar topkwaliteit om je heen hebt. Wat Ronald goed heeft gedaan, is dat hij met deze jeugd terug is gegaan naar de basis.”




Tags

bronckhorst lucht koeman aanvang afgespeeld analyses barcelona credits gastel gio knvb landstitel lodewijks oranje pluim telegraaf topkwaliteit veldbezetting voorronde wegstemmen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot beelen bijlow driessen dtk geluisterd gio gunnen kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meijer middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot sobat streuer trauner twente voortzetten wehave yoda