Transparent
Inloggen
Sluiten

Stadsderby in teken van Feyenoord Foundation

12 april 2012 23:21

De stadsderby van aanstaande zaterdag tussen Feyenoord en Excelsior staat volledig in het teken van de Feyenoord Foundation. Deze stichting beheert alle maatschappelijke projecten van Feyenoord, die met meerdere activiteiten onder de aandacht worden gebracht.

Het programma begint ruim voor aanvang van de wedstrijd, wanneer drie teams van schoolsportverenigingen uit de gehele stad onder de vlag van de ondersteunende profclubs Feyenoord, Excelsior en Sparta Rotterdam een minitoernooi in De Kuip afwerken. Inzet is de SSV Cup. Dit toernooi wordt onder meer verslagen door twee leerlingen van de Giovanni van Bronckhorst Academy, die de hele wedstrijddag meelopen met Feyenoord TV.

Op de tribunes wordt tijdens de wedstrijd plaatsgenomen door ruim duizend leerlingen uit groep 5 en 6 van basisscholen uit Overschie en Feijenoord, die het Feyenoord Jeugdproject afsluiten. Zij hebben net als kinderen van de Giovanni van Bronckhorst Academy spandoeken gemaakt met hulp van FRL.

De wedstrijdmascotte van zaterdag ziet een bijzondere wens in vervulling gaan, met dank aan de stichting Make a Wish, waarmee Feyenoord samenwerkt. Het elftal van hoofdtrainer Ronald Koeman doet op zijn beurt de warming-up in shirts van de Feyenoord Foundation en laat daarmee zien de maatschappelijke ambities en doelstellingen van Feyenoord en de Feyenoord Foundation te ondersteunen.

Alle kinderen die zaterdag aan de hand van de Feyenoord-spelers mee het veld oplopen, dragen eveneens een shirt van de Feyenoord Foundation. Alle kinderen die bij de entree op het veld een haag vormen met vlaggen van de Feyenoord Foundation, zijn leerlingen van de Giovanni van Bronckhorst Academy.

Feyenoord richtte haar eigen Foundation op voor de fondsenwerving van haar maatschappelijke projecten, naar het voorbeeld van diverse clubs in de Engelse Premier League, waaronder Liverpool en Blackburn Rovers. De stichting is in feite Feyenoords eigen goede doel.

De exploitatie van de Feyenoord Foundation staat volledig los van de exploitatie van de club. Dat is mede het geval omdat de Feyenoord Foundation op die manier officieel een goed doel kan zijn. Alle maatschappelijke projecten die Feyenoord ontplooit, worden ondergebracht binnen de Feyenoord Foundation.




Tags

academy bronckhorst kinderen leerlingen stadsderby excelsior aanvang basisscholen blackburn entree feite fondsenwerving frl jeugdproject koeman kuip liverpool make meelopen minitoernooi ondergebracht ontplooit overschie plaatsgenomen richtte rovers samenwerkt schoolsportverenigingen sparta ssv vervulling vlag vlaggen wedstrijddag wedstrijdmascotte wish

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien liverpool middenveldert nha slot stengs tai thao timber wieffer yoda