Transparent
Inloggen
Sluiten

Estafetteloop zaterdag om 19.37 uur van start

30 maart 2012 14:08 - Feyenoord.nl

Feyenoord staat zaterdag rond de thuiswedstrijd tegen NAC Breda uitgebreid stil bij het 75-jarig bestaan van De Kuip. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt op verschillende feestelijke manieren aandacht besteed aan het jubileum, waarbij een duidelijke link wordt gelegd met de openingsceremonie van het stadion die op 27 maart 1937 plaats vond.

Net als 75 jaar geleden zal er een estafetteloop plaats vinden vanaf de Kromme Zandweg, waar het oude terrein van Feyenoord te vinden was, naar De Kuip. Deze symbolische loop start om 19.37 uur, verwijzend naar het jaar 1937 waarin het stadion werd geopend. Vervolgens wordt exact dezelfde route gelopen als 75 jaar geleden, door de spelers van Sportclub Feyenoord A1.

De route van circa elf kilometer start op de hoek van de Dynamostraat en de Motorstraat, waar vroeger de Kromme Zandweg lag. De route loopt vervolgens via de Strevelsweg, de Dordtselaan, de Putsebocht, de Putselaan, de Slaghekstraat, de Beijerlandselaan en de Laan op Zuid naar de Olympiaweg.

De lopers zijn tijdens de estafette te herkennen aan een speciaal tenue. Tijdens de estafette wordt een vaandel naar De Kuip gebracht. De groep lopers zal rond 20.15 uur met het vaandel bij het stadion arriveren en vervolgens een ereronde maken rond het veld. Daarna wordt het vaandel overgedragen aan de heer Frans Barzilay, die 75 jaar geleden op 10-jarige leeftijd ook deel uitmaakte van de openingsceremonie van De Kuip. Hij zal het vaandel vervolgens naar de middenstip leiden, waar een groots vuurwerk wordt ontstoken.

Het Feyenoord TIFO-team zal middels een speciale sfeeractie eveneens uitgebreid aandacht besteden aan de jubileum van De Kuip. Club en supporters trekken samen op om van de viering van het 75-jarig bestaan van het stadion een onvergetelijke happening te maken.

Meer op Feyenoord.nl
Tags

kuip estafetteloop route estafette jarig lopers openingsceremonie barzilay beijerlandselaan besteed circa dordtselaan dynamostraat ereronde feestelijke happening heer herkennen kilometer laan middels middenstip motorstraat nac olympiaweg ontstoken onvergetelijke putsebocht putselaan sfeeractie slaghekstraat sportclub strevelsweg symbolische tenue terrein tifo verwijzend viering vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico bijbehorend carranza dumfries dutch enz figuren frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec kloese koeman kraaij kuip middenveldert mil mls nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave