Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Ajax - Feyenoord; Van Persie op de bank?

2 maart 2002 11:55

Verslaggever: RvN

Zondagmiddag om 13.00 uur wordt in de Arena de kraker gespeeld tussen Ajax en Feyenoord. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dick Jol. Virtueel staan Ajax en Feyenoord nummer 1 en nummer 2. De Rotterdammers volgen op 2 verliespunten van Ajax. De wedstrijd van zondag kan dan ook cruciaal zijn voor het verdere verloop van de competitie. Indien Ajax wint zet het Feyenoord voorlopig op een behoorlijke achterstand.

Ajax speelde in haar historie maar 46 competitieduels in eigen huis tegen Feyenoord. Daarvan won Ajax er 25 en versloeg Feyenoord Ajax 10 keer. De grootste thuisoverwinning van Ajax dateert van 1983-1984: 8-2. In 1986-1987, 1970-1971, 1962-1963, 1961-1962 leed Ajax met 1-3 haar grootste thuisnederlaag tegen Feyenoord.

Ajax zal de klassieker ingaan zonder haar twee grootste talenten Van der Vaart en Heitinga. De laatste wedstrijden bleek het ontbreken van die twee moeilijk op te vangen. Tegen Feyenoord zal Ajax moeten laten zien er in topduels wel te staan. Naast Van der Vaart en Heinitinga ontbreken ook Vierklau, Van der Gun en Cruz. Ronald Koeman heeft al laten weten het jonge talent Pienaar te handhaven in de basis van Ajax.

Mogelijke opstelling Ajax: Grim, Trabelsi (O'Brien), Bergdolmo, Chivu, Maxwell, Van Halst, Pienaar, Wamberto, Machlas (Zlatan) en Mido.

Bij Feyenoord keert ten opzichte van de wedstrijd tegen Glasgow Rangers Tomasson terug in het elftal. De Deen was voor de UEFA Cup geschorst. Het is onduidelijk wie daardoor op de bank terecht komt. Zowel Ono als Van Persie presteerde afgelopen donderdag uitstekend. Van Marwijk kiest waarschijnlijk voor de meer ervaren Ono. De Rotterdammers missen nog steeds het rijtje verdedigers: Collen, Van Haaren, Van Gobbel, De Haan en De Visser. Feyenoord heeft voor de wedstrijd geen trainingskamp belegd in de buurt van Amsterdam. Op zaterdag volgt er nog een training op Varkenoord.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Zoetebier, Emerton, Loovens, Paauwe, Rzasa, Kalou, Bosvelt, Van Wonderen, Ono, Tomasson en Van Hooijdonk.

Meer op
Tags

ono persie pienaar tomasson vaart voorbeschouwing arena bergdolmo bosvelt brien chivu collen competitieduels cruz emerton glasgow gobbel grim haan haaren halst heinitinga heitinga historie hooijdonk jol kalou klassieker koeman kraker loovens machlas marwijk maxwell mido paauwe rangers rzasa thuisnederlaag thuisoverwinning trabelsi trainingskamp uefa varkenoord verliespunten vierklau virtueel visser wamberto wonderen zlatan zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.694 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden carranza containers dahl democraten dest eredivisie fight hadj hancko kraaij kuip moussa nadje priske smal sobat socrates timber transferroom traore trump ueda vance walemark wieffer willykment