Feyenoord naar kwartfinale UEFA Cup na winst op Rangers

28 februari 2002 20:49

Feyenoord heeft zich vanavond in De Kuip gekwalificeerd voor de kwartfinale van de UEFA Cup. De Rotterdammers wonnen in hun eigen stadion met 3-2 van Glasgow Rangers. Die winst was voldoende na de 1-1 in Schotland vorige week donderdag. Feyenoord zal nu in de kwartfinale uit moeten komen tegen de winnaar van het duel Leeds United - PSV dat om 21.00 uur Nederlandse tijd van start gaat.

Feyenoord was vanavond de betere ploeg in De Kuip. Toch was het Rangers die via een snelgenomen vrije trap op voorsprong kwam. McCann was de doelpuntenmaker voor de Schotten. Nog voor rust herstelde Pierre van Hooijdonk persoonlijk de situatie door twee identieke vrije trappen binnen te schieten, 2-1. Vlak na rust dachten de Rotterdammers op rozen te zitten doordat kalou een voorzet van Van Hooijdonk binnenkopte. Een actie van Paauwe die een doorgebroken speler in het strafschopgebied vastpakte leek nog roet in het eten te gaan gooien. Paauwe kreeg daarvoor rood en Feyenoord een strafschop tegen. Ferguson scoorde beheerst de 3-2.

Met een man minder beloofde het nog erg spannend te gaan worden. De Rangers moesten komen en kregen ook enkele mogelijkheden. 20 minuten na de rode kaart van Paauwe moest McCann met twee keer geel van het veld en kwamen beide ploegen dus met 10 man te staan. Hoewel het daarna nog heel spannend bleef, werd er niet meer gescoord en kon Feyenoord opgelucht ademhalen en feestvieren omdat de volgende horde op weg naar de UEFA Cup finale bereikt was.