Feyenoord knokkend ten onder in Eindhoven: 3-2

26 februari 2012 16:39

Feyenoord is zondagmiddag knokkend ten onder gegaan in Eindhoven. Feyenoord was gelijkwaardig, knokte zich van een 2-0 achterstand terug, maar moest in de slotfase door een fout van Mulder toch een nederlaag slikken.

In een spannende wedstrijd had Feyenoord het in de openingsfase moeilijk. Vervolgens nam de ploeg het initiatief in de wedstrijd over van PSV. Aan beide kanten waren er goede kansen te noteren. Het was PSV dat op slag van rust op voorsprong kwam. Toivonen kon van dichtbij makkelijk binnentikken omdat Vlaar uit was gelopen.

Na rust waren er opnieuw kansen voor Feyenoord. Fernandez zorgde voor een discutabel moment met een vermeende kopstoot. De scheidsrechter zag het niet en de spits mocht door. PSV kwam vervolgens op 2-0 door een afstandschot van Mertens.

Feyenoord liet zich niet uit het lood slaan en bleef op zoek naar een doelpunt. Die kwam vijf minuten later toen Schaken een assist gaf en Fernandez prachtig afrondde. Diezelfde Fernandez kon ook de 2-2 maken door te profiteren van fouten achterin bij PSV. In die fase leek Feyenoord door te drukken voor de zege.

Een misverstand tussen Martins Indi en Mulder kwam Feyenoord uiteindelijk duur te staan. Labyad kon daardoor vijf minuten voor tijd de 3-2 binnenschieten en alsnog de punten in het Philips Stadion houden.