Transparent
Inloggen
Sluiten

'Guidetti is een fenomeen, maar Clasie was de beste Feyenoorder zondag'

30 januari 2012 19:58

Willem van Hanegem was in zijn column in het Algemeen Dagblad vol lof over een paar spelers van Feyenoord. Van Hanegem vond Mulder en Vlaar erg goed spelen. Guidetti en Clasie staken daar in zijn ogen nog bovenuit.

"Over Guidetti kunnen we alleen maar lovend zijn. Die jongen is een fenomeen, goud waard voor alles wat Feyenoord heet, maar in zijn onmisbaarheid zit gelijk ook een groot nadeel. Feyenoord moet zich nu al gaan voorbereiden op hoe het straks is om zonder hem te spelen. Want ze zullen bij Manchester City toch wel in de gaten hebben wat voor een goudvink ze uitgeleend hebben? Het is soms ongelooflijk wat hij laat zien. Zijn derde goal was wat dat betreft illustratief. Hij neemt de bal eigenlijk slecht aan, maar weet in één en dezelfde actie die bal toch weer onder controle te krijgen en raak te schieten."

"Guidetti was volgens mij niet de beste Feyenoorder, dat was Jordy Clasie. Ik vind hem nu al een zeer aardige voetballer, maar in hem schuilt een heel grote speler. Hij kan nog veel meer. In zijn spelinzicht is hij fenomenaal. Hoe hij diagonaal tussen allerlei spelers door een bal over 25 meter met precies de goede snelheid op Mokotjo passt, dat verraadt zijn talent."

"Het nieuwe Feyenoord kun je op een jongen als Clasie bouwen, straks. Voor de rest vond ik de Feyenoorders er vaak onbeholpen uitzien in hun acties. Als team hebben ze echt wel betere wedstrijden gespeeld en ik kan er niets aan doen, mijn plezier wordt gedempt door de herinnering aan VVV uit. Die wedstrijden moeten ze ook eens leren winnen. Denk er eens drie punten bij op de ranglijst, dan ga je toch balen als Feyenoorder?"

Meer: Algemeen Dagblad




Tags

clasie guidetti hanegem column diagonaal fenomenaal gedempt goud goudvink herinnering illustratief mokotjo mulder onbeholpen onmisbaarheid schuilt spelinzicht staken uitgeleend uitzien verraadt vlaar voorbereiden vvv

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik intensiteit jorien kloese knvb kokcu kroes kuip madrid middenveldert milambo nieuwbouw praag renovatie rvc sobat volkslied willykment woningbouw yoda