Transparent
Inloggen
Sluiten

GUIDETTI HELD IN KLASSIEKER: 4-2 ZEGE

29 januari 2012 14:28

Feyenoord heeft na zes jaar eindelijk weer eens de klassieker weten te winnen. In eigen huis werd Ajax met 4-2 verslagen. Guidetti was de absolute held met drie treffers. Het andere doelpunt kwam op naam van Bakkal.

Feyenoord had het in de beginfase heel lastig. In de eerste twintig minuten kwam de ploeg er nauwelijks aan te pas. Ajax kwam dan ook op een verdiende voorsprong via Eriksen. Na die gelijkmaker rechtte Feyenoord de rug en kwam het terug in de wedstrijd. Kuipers gaf de ploeg een enorme steun in de rug door een sliding op de bal van Vertonghen te beoordelen als penalty. Dat buitenkansje was aan Guidetti uiteraard wel besteed, 1-1.

Guidetti, amper fit na zijn ontsteking aan diens amandelen, zorgde voor rust zelfs voor de 2-1. Een kopbal van Bakkal belandde voor zijn voeten, hij aarzelde geen moment. Feyenoord kon daardoor met een voorsprong gaan rusten.

Na rust wist de ploeg direct toe te slaan. Eventuele goede bedoelingen van de Amsterdammers werden teniet gedaan door een doelpunt van Bakkal uit een assist van Guyon Fernandez. Ajax probeerde het daarna wel, maar Feyenoord kon vrij makkelijk stand houden.

In de 80ste minuut leek het uit het niets toch nog spannend te gaan worden. Mulder had een blackout en schoot een bal tegen Bulykin aan. Daardoor stond Ajax plots weer op 3-2. Daar waar Ajax met hernieuwde krachten op zoek ging naar de gelijkmaker wist Feyenoord via de counter het duel op sloot te gooien. Het was uiteraard Guidetti weer die drie minuten later de 4-2 maakte en het duel voor Feyenoord besliste.




Tags

guidetti bakkal klassieker aarzelde amandelen bedoelingen beginfase besliste besteed blackout bulykin counter eriksen fernandez guyon hernieuwde krachten kuipers mulder rechtte sliding teniet vertonghen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.461 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot arsenal arteta both brain brands clearly detailed during gaal giggs gio got incredible intensiteit into kasperk liverpool match modern pastoor players pusic slot stuivenberg wehave yoda