Transparent
Inloggen
Sluiten

Koeman: doorgaan met Mats was te groot risico

22 januari 2012 19:08

Ronald Koeman moest de debuterende linksback Mats van Huijgevoort al noodgedwongen in de rust wisselen. "Het risico was te groot dat we na rust met een speler minder verder moesten," aldus Koeman tegenover ELF. "Hij had het direct vanaf de aftrap moeilijk. Hij maakte al snel twee tot drie overtredingen. Hij ging al die keren het duel in, in plaats van zijn tegenstander op te houden. En je weet dat Steven Berghuis juist een speler is, die met zijn snelheid gevaarlijk is."

"Zijn eerste overtreding maakte hij op de middenlijn. Daar hoeft dat nog helemaal niet. Vrij snel daarna had hij geel te pakken. Toen hij tien minuten voor rust een vrije trap tegenkreeg na dat luchtduel met Berghuis, hield ik mijn hart al vast. Slecht denkend had hij daarvoor al zijn tweede gele kaart kunnen krijgen. In de rust heb ik ingegrepen. Ik vond het risico te groot om met drie verdedigers verder te moeten spelen."

"Wat de reden van zijn prestatie was? Ik weet het niet. Het kan spanning zijn, het kan gretigheid zijn. Maar een speler moet je altijd ophouden als vleugelverdediger. Dat is een basisregel."




Tags

koeman mats berghuis aftrap basisregel denkend gretigheid huijgevoort luchtduel middenlijn noodgedwongen ophouden overtredingen vleugelverdediger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geeneen geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt meijer ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wereldsalaris yoda