Transparent
Inloggen
Sluiten

Verklaring IJsselmeervogels over exacte gebeurtenissen bij benefietduel

12 januari 2012 19:41 - vv IJsselmeervogels

Met verbazing is door IJsselmeervogels kennis genomen van de berichtgeving over de Thomas van de Groep Memorialwedstrijd tussen IJsselmeervogels en Feyenoord op 7 januari jl. IJsselmeervogels hecht er waarde aan het beeld over het verloop van dit evenement is ontstaan te nuanceren. Daarvoor heeft de club een reconstructie opgezet van de gebeurtenissen.

In de media is het beeld opgeroepen dat de Thomas van de Groep Memorial is overheerst door spreekkoren, rellen en vernielingen. IJsselmeervogels benadrukt dat deze berichten ernstig geweld doen aan de werkelijkheid. De Thomas Memorial is een doorslaand succes geworden, waarbij alle eregasten, te weten de kinderen met hun gezinsleden die strijden of gestreden hebben tegen kanker en gezinnen die een kind aan deze ziekte hebben verloren via de VOKK hun grote dankbaarheid uitspraken naar de organisatie. Zij ervoeren een geweldige dag, waarin er grote verbondenheid heerste en de kinderen enorm hebben genoten. Van de vermeende onrust hebben zij en de ruim vijfduizend overige aanwezigen niets meegekregen. Ook mocht een mooie opbrengst voor de kanjerketting bekend gemaakt worden.

IJsselmeervogels hecht er waarde aan om de feiten realistisch te benoemen, om te voorkomen dat er een verkeerd beeld ontstaat over het verloop van dit evenement. In aanloop naar de wedstrijd hebben enkele tientallen mensen zich naar binnen gedrongen. In overleg met de aanwezige politie is besloten niet tot verwijdering over te gaan. De bewuste groep is gedurende de wedstrijd nauwlettend in het oog gehouden door stewards en politie. In de media is gerept over het roepen van, zeker voor onze eregasten, kwetsende scheldwoorden. Dit zal op individuele basis gebeurd zijn, maar er is absoluut geen sprake geweest van spreekkoren. Voor en tijdens de wedstrijd waren er zowel via de sociale media en zelfs het landelijke radionieuws berichten van onrust en rellen in het dorp. Deze bleken geen enkele grond van waarheid te hebben.

De vernielingen waarover in de media is bericht wekken de indruk dat de kantine volledig is vernield, maar in werkelijkheid zijn een spiegel en handdoekenautomaat in één van de toiletten gesneuveld. Het kantinepersoneel spreekt van een gezellige sfeer in de kantine waar de Feyenoord supporters zich voor, tijdens en na de wedstrijd prima hebben gedragen.

Voortijdig hebben enkele tientallen raddraaiers het sportpark verlaten om naar het dorspcentrum te gaan. Door de zeer adequate aanpak van de politie hebben zij geen centimeter ruimte gekregen en zijn zij snel en effectief afgevoerd naar Amersfoort en op de trein gezet.

Resumerend is de Thomas van de Groep Memorial zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Zowel IJsselmeervogels als Feyenoord hebben zich maximaal ingespannen om de Thomas Memorial tot een succes te maken. De A-selectie en clubleiding van de Rotterdammers hebben zich zeer betrokken gevoeld bij het goede doel en gaven daarvan blijk middels de meet & greet met de eregasten in de sporthal, door veilingattributen beschikbaar te stellen die een mooi bedrag voor het goede doel opbrachten en door uitgebreid de tijd te nemen voor bezoekers die een handtekening of foto wilden. IJsselmeervogels is Feyenoord daar zeer erkentelijk voor.

Het bestuur is teleurgesteld in de kennelijke sensatiezucht van de media die de combinatie van een benefietduel en signalen van onrust aangrijpen om tot zeer overtrokken en suggestieve berichtgeving over te gaan. Dat dit zelfs tot kamervragen leidt is ronduit ridicuul.

Meer op vv IJsselmeervogels




Tags

ijsselmeervogels memorial benefietduel eregasten evenement kantine kinderen rellen spreekkoren aanwezigen adequate afgevoerd amersfoort bestuur blijk dankbaarheid doorslaand dorp dorspcentrum effectief erkentelijk ervoeren foto gerept geweld gezellige gezinnen gezinsleden greet handdoekenautomaat ingespannen kamervragen kanjerketting kantinepersoneel kennelijke kind kwetsende meet memorialwedstrijd middels noemenswaardige nuanceren opbrachten overheerst overtrokken raddraaiers radionieuws resumerend ridicuul scheldwoorden sensatiezucht sporthal suggestieve toiletten trein veilingattributen verbondenheid vernield verwijdering vijfduizend vokk waarheid wekken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot avila brands gaal geluisterd gio gunnen hag input kasperk kloese kraay lingr liverpool meijer middenveldert pastoor podcast pusic rvp slot sobat stuivenberg twente voortzetten wehave yoda