Transparent
Inloggen
Sluiten

Gebeurtenissen rond benefietduel leidt tot kamervragen

11 januari 2012 22:08

De gebeurtenissen en mediaberichtgeving rond het benefietduel IJsselmeervogels - Feyenoord heeft inmiddels zelfs tot kamervragen geleid. Feyenoord had begin deze week laten weten zich enorm gestoord te hebben aan de berichtgeving.

Vragen van de leden Van Dekken, Recourt en Marcouch (allen PvdA) aan de ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Veiligheid en Justitie over “doorgesnoven” en “ladderzatte” hooligans die de benefietwedstrijd tussen IJsselmeervogels en Feyenoord van afgelopen zaterdag hebben verstoord (ingezonden 11 januari 2012)

1 Heeft u kennisgenomen van het artikel: “Voetbaltuig verstoort wedstrijd voor zieken”?
2 Is het waar dat “doorgesnoven” en “ladderzatte” hooligans de benefietwedstrijd ten behoeve van kinderen met ernstige ziektes tussen IJsselmeervogels en Feyenoord van afgelopen zaterdag hebben verstoord? Hoe beoordeelt u deze gebeurtenis mede in het kader van het actieplan 'Voetbal en Veiligheid en eerdere wantoestanden rond (amateur)wedstrijden?
3 Kunt u uitleggen hoe het mogelijk is dat hooligans met een stadionverbod aanwezig zijn bij een benefietwedstrijd terwijl al eerder bekend was dat deze hooligans van plan waren rellen te schoppen tijdens dit evenement?
4 Waarom ontkende de politie in eerste instantie dat de inzet van de ME voor, tijdens en na de benefietwedstrijd te maken had met de toeloop van het grote aantal aanwezige supporters, en niet met de aanwezigheid van een grote groep hooligans in het centrum van Spakenburg en op het terrein van voetbalvereniging IJsselmeervogels?
5 Waarom werd niet ingegrepen door de ME op deze hooligans toen het sportpark van IJsselmeervogels werd bestormd zonder betaling en fouillering en de kantine van voetbalvereniging IJsselmeervogels werd vernield?
6 Deelt u de mening dat hooligans met een stadionverbod niet alleen bij reguliere wedstrijden, maar ook bij benefietwedstrijden en andere vriendschappelijke wedstrijden geweerd moeten worden? Zo nee, waarom niet?
7 Biedt de Voetbalwet voldoende mogelijkheden om hooligans met een stadionverbod bij (vriendschappelijke) wedstrijden weg te houden? Zo ja, waarom waren zij dat toch aanwezig bij deze wedstrijd? Zo nee, waarom niet?
8 Bent u bereid de Voetbalwet dusdanig aan te passen dat relschoppers met een stadionverbod voortaan ook geweerd worden bij andere (amateur)voetbalwedstrijden? Zo nee, waarom niet?
9 Bent u bereid actie te ondernemen om de gedupeerde organisator (Thomas van de Groep memorial) materieel te compenseren voor het door hooligans aangedane leed? Zo ja, bent u van plan deze compensatie te verhalen

In de Gooi- en Eemlander reageerde IJsselmeervogels-voorzitter Peter van Diermen verontwaardigd omdat de PvdA heeft gehandeld op basis van 'overdreven verhalen in de media'. Hij zegt: ,,Niemand uit de Tweede Kamer heeft contact met onze club opgenomen om te vragen wat er nou eigenlijk is gebeurd. Men is blind achter de opgezwollen verhalen uit De Telegraaf aangegaan. Ik geloof dat Kamervragen 4000 euro per stuk kosten. Die negen keer 4000 euro hadden ze beter kunnen doneren aan de Kanjerketting.''




Tags

hooligans ijsselmeervogels benefietwedstrijd kamervragen stadionverbod benefietduel amateur doorgesnoven geweerd ladderzatte pvda voetbalvereniging voetbalwet aangedane aanwezigheid actieplan benefietwedstrijden betaling blind dekken diermen doneren eemlander evenement fouillering gebeurtenis gedupeerde ingezonden justitie kader kanjerketting kantine kennisgenomen kinderen marcouch materieel mediaberichtgeving memorial ministers ondernemen opgezwollen recourt rellen relschoppers spakenburg telegraaf terrein toeloop vernield verontwaardigd verstoort voetbaltuig volksgezondheid wantoestanden welzijn ziektes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris