Transparent
Inloggen
Sluiten

IJsselmeervogels: Feyenoord een volksclub zoals een volksclub hoort te zijn

7 januari 2012 13:12 - IJsselmeervogels

IJsselmeervogels laat weten Feyenoord en Ronald Koeman zeer dankbaar te zijn voor de medewerking en de totstandkoming van de Thomas Memorial wedstrijd voor het goede doel:

Voetbaltrainers worden wel eens verweten zelfzuchtig, geldbelust en egocentrisch te zijn. Ronald Koeman bewees uit het juiste hout gesneden te zijn. Ondanks zijn verplichtingen op woensdagavond 24 november 2010 bij de NOS, waar hij als analist was gevraagd bij de Champions League, aarzelde Koeman geen moment toen hij gevraagd werd om de aftrap te verrichten bij de Droomwedstrijd voor Thomas van de Groep.

Het was het officiële begin van een memorabele wedstrijd, waarin de 11-jarige Thomas drie keer scoorde. Zijn onbezorgde glimlach, zijn stralend gezicht: het ontroerde alle negen duizend toeschouwers. Hoe bijzonder is het dan, wanneer diezelfde Ronald Koeman een sleutelrol speelt bij de tot standkoming van de Thomas Memorial, de wedstrijd tussen IJsselmeervogels en Feyenoord? Koeman maakte zich in de Kuip sterk voor de deelname van zijn elftal aan het vervolg op de Droomwedstrijd en in mum van tijd was de oefenwedstrijd geregeld. Het onderstreept de reputatie van Feyenoord als volksclub. Een volksclub staat dicht bij de mensen. De medewerking van Feyenoord bij deze Thomas Memorial is hartverwarmend. De revelatie uit de Eredivisie komt niet alleen met haar sterkste 26 spelers naar de Westmaat voor hopelijk een attractieve wedstrijd. De rol van Feyenoord gaat verder. Middels een persoonlijke afgeschermde meet & greet bezorgt de Stadionclub 500 kanjers uit gezinnen die meeleven met een kind kanker de dag van hun leven. ,,Een dag waarop deze kanjers even kunnen vergeten dat ze ziek zijn”, verwoordde Thomas’ vader Menno van de Groep zijn betrokkenheid.

Toch wordt IJsselmeervogels – Feyenoord niet alleen gespeeld voor onze speciale eregasten van de Kanjerketting, maar zeker ook voor u als bezoeker van deze wedstrijd. Het is reeds gezegd: Feyenoord treedt hedenmiddag aan met haar sterkste 26 selectiespelers die, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, allemaal speeltijd zullen krijgen. U zult vanmiddag dus niet alleen John Guidetti aan het werk zien, maar ook Jordy Clasie, Ron Vlaar, Erwin Mulder, Otman Bakkal en alle andere Rotterdamse publiekslievelingen. Bij algeheel amateurkampioen IJsselmeervogels zijn geen blessures te noteren. Trainer Jan Zoutman kan beschikken over zijn sterkste formatie, die normaal gesproken ulta-aanvallend voetbal speelt met slechts drie verdedigers. Wellicht kiest Zoutman vanmiddag voor iets meer defensieve zekerheid tegen het offensieve geweld op de vleugels van Feyenoord. Toch zal het zeker niet zo zijn dat IJsselmeervogels zich zal ingraven tegen de Eredivisionist: dat strookt immers niet met de aanvallend ingestelde clubcultuur, waarin altijd voor de volle winst wordt gespeeld, liefst met mooi voetbal. Of die missie ook hedenmiddag zal slagen is wellicht wat onrealistisch, maar beide elftallen zullen er alles aan doen om een aantrekkelijke wedstrijd voor te schotelen.

Niet alleen op het veld is een voetbalspektakel gepland, ook daarbuiten is vertier te vinden. Zo maken cheerleaders, diverse mascottes uit de Eredivisie en een sfeervol blaaskapel hun opwachting. Het zal u wellicht niet zijn ontgaan dat deze benefietwedstrijd mede-gespeeld wordt om geld in te zamelen voor de Kanjerketting van de stichting VOKK. Deze stichting geeft elk kind met kanker voor elke behandeling een kraal, waardoor een vaak meterslange ketting ontstaat. De ketting van Thomas was ruim negen meter. Deze Kanjerketting is een tastbare en dierbare herinnering aan de zware strijd tegen kanker. Bij de ingangen wordt voor dit mooie project gecollecteerd.

Daarnaast worden er, in zeer beperkte oplage, ook Thomas Memorial-sjaals verkocht. De tekst is daarop alles zeggend: You’ll never walk alone. Beter hadden wij ons gevoel bij Thomas, die op 28 december 2010 overleed, en zijn familie niet kunnen verwoorden. Hij heeft voor altijd een plek in ons hart en staat met gouden letters geschreven in de geschiedenisboeken van IJsselmeervogels. We hopen dat de vijfhonderd kanjers, onze eregasten, vandaag een soortgelijke onvergetelijke dag mogen ervaren als Thomas op die woensdagavond in november 2010.

Namens IJsselmeervogels wensen wij u een prachtige voetbalmiddag. Wij danken een ieder die zijn steentje aan deze wedstrijd heeft bijgedragen. Talloze bedrijven en vrijwilligers hebben hun beste beentje voorgezet. Onze hartelijk dank daarvoor!

NB. Wij verzoeken u vriendelijk ten alle tijden de aanwijzingen van onze stewards op te volgen. Het is ten strengste verboden tijdens de wedstrijd het veld te betreden. Na afloop van de wedstrijd vindt een ereronde plaats van onze eregasten. Wij vragen uw luid applaus voor hen. Daarna zal de selectie van Feyenoord beschikbaar zijn om handtekeningen uit te delen.

Meer op IJsselmeervogels
Tags

ijsselmeervogels volksclub koeman memorial eregasten kanjerketting kanjers droomwedstrijd eredivisie hedenmiddag ketting kind zoutman aantrekkelijke aanwijzingen aarzelde afgeschermde aftrap algeheel alone amateurkampioen applaus attractieve bakkal beentje benefietwedstrijd betreden bezorgt bijgedragen blaaskapel cheerleaders clasie daarbuiten danken egocentrisch eredivisionist ereronde erwin gecollecteerd geldbelust geschiedenisboeken gesneden geweld gezinnen glimlach greet guidetti handtekeningen hartverwarmend herinnering hout ingangen ingestelde ingraven kraal kuip letters mascottes meeleven meet memorabele meterslange middels mulder mum never nos noteren offensieve onbezorgde onrealistisch ontroerde onvergetelijke onvoorziene oplage opwachting otman project publiekslievelingen reputatie revelatie ron schotelen selectiespelers sfeervol sjaals sleutelrol stadionclub standkoming steentje stralend strengste strookt talloze tastbare tekst toeschouwers totstandkoming ulta verboden verrichten vertier verweten verwoorden vijfhonderd vlaar voetbalmiddag voetbalspektakel voetbaltrainers vokk voorbehouden voorgezet vrijwilligers walk westmaat zeggend zelfzuchtig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat aeb afschieten arnesen bozenik conteh diemers dynamiek eredivisie erkennen fer geertruida haps heerenveen irak joey joh kuijt linssen malacia ramesoe rijnmond slot til toornstra trauner vakkiek veerman willykment