Feyenoord verliest dure punten in strijd om titel

17 februari 2002 15:18

Verslaggever: RvN

De generale repetitie was voor Feyenoord niet wat je ervan mocht hopen. In het Gelredome verloor Feyenoord met 2-1 van Vitesse. Omdat Ajax in Alkmaar op 0-0 bleef steken tegen AZ, bleef de schade relatief beperkt. Ajax is daardoor koploper met een punt voorsprong op Feyenoord. PSV heeft 6 verliespunten meer dan Ajax en 5 meer dan Feyenoord.

6. Vitesse 23 10 8 5 38 26-24

Feyenoord kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Ono. Feyenoord kon daar slechts 4 minuten van genieten. Stefanovic bracht de ploegen toen weer op gelijke hoogte. In de tweede helft werd het feest voor de Arnhemmers compleet toen Mbamba Vitesse op voorsprong zette na zo'n 52 minuten. In de slotfase probeerde Feyenoord het nog wel. De Rotterdammers kregen vlak voor tijd ook de kansen nog wel maar keeper Jevric en de lot stonden Feyenoord een gelijkspel in de weg.