Transparent
Inloggen
Sluiten

Guyon Fernandez: racisme aanleiding voor slaande beweging

9 november 2011 07:03

Guyon Fernandez heeft laten weten dat ernstig racistisch taalgebruik van NEC-verdediger Rens van Eijden de aanleiding was dat hij zich liet gaan. De spits zou het incident daarmee niet goed willen praten, maar wel willen verklaren, zo meldt De Telegraaf. Fernandez moet vanmorgen voor elf uur laten weten of hij de straf accepteert. Gevreesd wordt dat in een eventuele tucht- of beroepszaak de straf nog hoger uitvalt.

"Er was onenigheid tussen mij en Van Eijden", legt Fernandez uit inhet Algemeen Dagblad. "Vervolgens is er iets geroepen en dat heeft mij echt geraakt. Nee, wat hij precies heeft gezegd, wil ik niet herhalen. Het had te maken met mijn afkomst en mijn huidskleur. Dat gebeurt wel vaker op het veld, maar dit keer kon ik mij niet inhouden. Dat is bovenal dom van mezelf. Door dit naar buiten te brengen wil ik ook Van Eijden niet in een kwaad daglicht stellen, maar ik wil mijn kant van het verhaal vertellen."

"Wij gaan akkoord met de straf omdat wij ondanks alles vinden dat Guyon niet mag slaan", legt technisch directeur Martin van Geel uit. "Maar wat er is gebeurd, leidt wel voor een heel dubbel gevoel. Daar buigen wij ons woensdag nog maar eens over. Wat er door Rens van Eijden is gezegd, kan niet."




Tags

fernandez eijden guyon racisme rens slaande accepteert afkomst beroepszaak buigen daglicht gevreesd herhalen huidskleur inhet inhouden onenigheid racistisch taalgebruik telegraaf tucht uitvalt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda