Transparent
Inloggen
Sluiten

Koeman: Ajax proberen aan te pakken op hun zwakke plekken

19 oktober 2011 21:31 - NUsport.nl

Tegenover NUsport moest Ronald Koeman glimlachen toen hij geconfronteerd werd met de uitspraak van Karim El Ahmadi. De middenvelder sprak zondag de verwachting uit dat Koeman net als tegen AZ wel weer een tactische verrassing in petto zou hebben voor het duel tegen Ajax, waardoor Feyenoord kans zou hebben in de Klassieker. "Leuk om te horen dat Karim vertrouwen in mijn kwaliteiten heeft, maar het is natuurlijk niet zo dat ik bij elke topwedstrijd een lootje uit de hoge hoed pak om te bepalen hoe we gaan spelen", aldus Koeman. "Wat ik bedenk is geen abacadabra."

We moeten Ajax respecteren, maar ook van onze eigen kracht uitgaan. We moeten zorgen dat we positioneel goed staan, agressief vooruit verdedigen en Ajax waar het kan onder druk zetten. Uit ervaring weet ik dat ze daar in Amsterdam niet zo goed tegen kunnen."

Ajax is voor Koeman de duidelijke favoriet. "Als je de twee teams bekijkt is Ajax kwalitatief beter. Dat kunnen wij op verschillende manieren proberen te compenseren. Door onze manier van spelen te veranderen, maar ook door ons team tactisch goed voor te bereiden of heel veel druk naar voren te laten geven. We zullen Ajax proberen aan te pakken op hun zwakke plekken, zoals andere ploegen dat dit seizoen ook hebben gedaan."

Meer op NUsport.nl




Tags

koeman karim abacadabra ahmadi bedenk glimlachen hoed klassieker kwalitatief lootje positioneel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.345 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda