Grote overwinning in De Kuip; Debuut Van Persie

3 februari 2002 16:20

Feyenoord behaalde zondagmiddag een grote overwinning in De Kuip op Roda JC. Feyenoord versloeg de Limburgers met maar liefst 5-0 door doelpunten van Van Hooijdonk (2), Emerton (2) en Tomasson. Al na 4 minuten stond Feyenoord op een veilige 2-0 voorsprong door een doelpunt van Emerton na 90 seconden en een penalty benut door Van Hooijdonk. Feyenoord zakte daarna diep weg en mocht blij zijn dat Roda JC niet terug kwam in de wedstrijd. De ploeg herstelde zich in de tweede helft en liep vervolgens uit naar een 5-0 zege.

10 minuten voor tijd mocht het grote talent van de Feyenoord jeugd, Robin van Persie, zijn debuut maken in het eerste elftal. Hij verving Jon Dahl Tomasson.