Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verslaat Feyenoord na strafschoppen

30 januari 2002 22:44

Verslaggever: RvN

Feyenoord is in de kwartfinale van de Amstel Cup uitgeschakeld. In het Philips Stadion werd de strijd tegen PSV pas na strafschoppen beslist. Leonardo dos Santos en Emerton misten uiteindelijk de beslissende strafschoppen. Na 90 minuten was de stand 1-1.

Feyenoord kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Tomasson die in de loop Lodewijks verschalkte met een boogbal over de PSV keeper. Met name in die eerste helft startte Feyenoord sterk. PSV had veel overtredingen nodig om de Rotterdammers van zich af te houden. In de tweede helft draaide de wedstrijd in het voordeel van PSV. Mateja Kezman scoorde na een uur spelen de gelijkmaker. De invaller aan de kant van PSV stond een halve minuut na zijn invalbeurt op de juiste plaats om vanuit een scrimmage de gelijkmaker te scoren.

In de noodzakelijke geworden verlenging kwamen beide ploegen niet tot scoren. Het was uiterst spannend, maar er ontstonden nauwelijks uitgespeelde kansen. In de penaltyserie kwam Feyenoord op achterstand door een misser van Leonardo. In de tiende strafschop kon Bouma de wedstrijd beslissen, maar Zoetebier redde uitstekend waardoor Feyenoord weer in de race kwam. het was uiteindelijk een misser van Emerton die Feyenoord de das om deed.

Scoreverloop:
0-1 Tomasson
1-1 Kezman

Strafschoppen:
0-1 Paauwe
1-1 Ooijer
1-1 Leonardo dos Santos (naast)
2-1 Van Bommel
2-2 Bosvelt
3-2 Kezman
3-3 Korneev
4-3 Bruggink
4-4 Van Hooijdonk
4-4 Bouma (gepakt door Zoetebier)
4-5 Tomasson
5-5 Vogel
5-6 Van Wonderen
6-6 Nikiforov
6-6 Emerton (Lodewijks redt)
7-6 Rommedahl

[later meer]

Meer op




Tags

emerton kezman leonardo tomasson bouma lodewijks misser santos zoetebier amstel bommel boogbal bosvelt bruggink das hooijdonk korneev mateja nikiforov ooijer overtredingen paauwe penaltyserie redt rommedahl scoreverloop scrimmage verlenging verschalkte vogel wonderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.357 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo nieuwbouw persie praag renovatie rvc sobat wieffer willykment woningbouw yoda