Feyenoord blijft tegen negen man op 2-2 steken

28 augustus 2011 16:27

Feyenoord is zondagmiddag in De Kuip op een 2-2 gelijkspel blijven steken tegen Heerenveen. De Friezen kwamen in de tweede helft door twee rode kaarten met tien man te staan. Feyenoord slaagde er niet in daarvan te profiteren.

In de eerste helft had Feyenoord het moeilijk met de Friezen. Feyenoord mocht niet ontevreden zijn met de 1-1 bij rust. Na een achterstand via een makkelijk gegeven penalty kwam Feyenoord op gelijke hoogte via Leroy Fer.

In de tweede helft kwam Feyenoord opnieuw op achterstand. Nu was het Jerson Cabral die Feyenoord op gelijke hoogte bracht. Heerenveen zag vervolgens Zomer (2x geel) en Schmidt (direct rood) wegvallen. Feyenoord ging daarna fanatiek op zoek naar de winnende treffer, De ploeg kreeg daar diverse mogelijkheden voor, maar het beslissende doelpunt bleef uit.