Feyenoord verliest dure punten in strijd om kampioenschap; blessure De Haan

27 januari 2002 13:04

Feyenoord kwam in de voormiddag niet verder dan een 2-2 gelijkspel in de Galgenwaard tegen FC Utrecht. Daardoor ziet het PSV op 4 verliespunten komen. Ajax kan bij winst tegen Den Bosch zondagmiddag over de Rotterdammers heenspringen qua verliespunten. na een uur spelen verloor Feyenoord centrale verdediger De haan met een liesblessure. Loovens was zijn vervanger. Hoe ernstig de blessure is, is nog onduidelijk.

Het was in Utrecht zoals gewoonlijk een loodzware wedstrijd voor Feyenoord. De wedstrijd begon fantastisch. Jon Dahl Tomasson wist al na anderhalve minuut de bal achter doelman Wapenaar te werken. Die vreugde van de snelle voorsprong was van korte duur. 3 minuten later was het Van de Bergh die de ploegen op gelijke hoogte bracht. Tanghe zorgde vervolgens nog voor rust voor een 2-1 voorsprong. Gezien de verhoudingen was die voorsprong terecht. In de heksenketel van Galgenwaard had Feyenoord het moeilijk met het Engelse spelletje wat FC Utrecht speelde, continu werd de bal hoog en diep gespeeld op de aanvallers van FC Utrecht.

In de tweede helft kreeg Feyenoord wel grip op dat spelletje en daarmee op de wedstrijd. Feyenoord werd de sterkere ploeg en de gelijkmaker zat er dan ook aan te komen. Het was uiteindelijk Van Hooijdonk die een goede voorzet wist in te koppen.

In de slotfase ontstond er een erg interessant schouwspel met mogelijkheden voor beide kanten. De wedstrijd kon in het voordeel van beide ploegen kantelen. Feyenoord scoorde nog wel, maar Wegereef floot de goal af en gaf Feyenoord een vrije trap buiten het strafschopgebied voor een overtreding van FC Utrecht. Bij het goed interpreteren van de voordeelregel had Feyenoord daar de 3 punten nog kunnen pakken. Het bleef uiteindelijk 2-2. Een behoorlijk resultaat in de Galgenwaard, maar gezien de spannende strijd om de koppositie mag dit gelijkspel gerust als duur puntverlies gezien worden.