Transparent
Inloggen
Sluiten

Onrust onder Feyenoord fans over vroege aanvangstijdstip Feyenoord-Rangers

18 januari 2002 00:03

Verslaggever: RvN

Op internet is onder veel Feyenoord fans onrust ontstaan over het aanvangstijdstip van Feyenoord-Glasgow Rangers. De wedstrijd wordt gespeeld om 19.00 uur, waardoor veel fans uit het land genoodzaakt zijn om een halve dag vrij te nemen om deze wedstrijd te bezoeken, voor zover dat al tot de mogelijkheden behoort. De kritiek is vooral dat Feyenoord zich teveel zou laten leiden door de NOS. Die zou hierdoor zowel Feyenoord als PSV live uit kunnen zenden (Leeds-PSV begint om 21.00 uur). Een week eerder is het omgedraaid en begint PSV-Leeds om 19.00 uur en Glasgow-Feyenoord om 21.00 uur. Duidelijk is dat televisiebelangen hier een rol in spelen, hoewel de NOS op dit moment nog niet wil bevestigen dat deze wedstrijden ook daadwerkelijk live zullen worden uitgezonden.

In een reactie liet Feyenoord weten dat het vroege aanvangstijdstip alleen te maken heeft met het feit dat de Schotse fans en Glasgow Rangers zelf daardoor in staat zijn om nog dezelfde avond terug te reizen naar Schotland. Een op zijn minst opmerkelijke reactie aangezien televisiebelangen niet ontkend kunnen worden. Deze belangen zijn niet alleen in (heel veel) geld uit te drukken voor Feyenoord. Veel Feyenoord fans zouden het namelijk ook nauwelijks accepteren als de NOS de wedstrijden van Feyenoord tegen Glasgow niet live zou uitzenden indien het eventueel zou kiezen voor de wedstrijden van PSV. En dat moeten diezelfde supporters zich ook reageren.

Meer op




Tags

glasgow rangers nos leeds televisiebelangen genoodzaakt schotland zenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.464 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot arsenal arteta both brain brands clearly detailed during gaal giggs gio got incredible intensiteit into kasperk liverpool match modern pastoor players pusic slot stuivenberg wehave yoda