Feyenoord in finale na winst op Kaiserslautern

8 januari 2002 22:32

Feyenoord heeft vanavond de finale van het toernooi op Maspolomas bereikt. De Rotterdammers wonnen op een slecht veld de eerste wedstrijd tegen Kaiserslautern met 1-3. In de finale wacht de winnaar van de wedstrijd Helsingborg - Bayer Leverkusen. Grootste verrassing in de basisopstelling van Van Marwijk was eigenlijk het feit dat niet Van Wonderen maar patrick Paauwe centraal achterin speelde. De eerste helft was weinig aantrekkelijk voor de fans van beide clubs. Na ruim een half uur spelen kwam Feyenoord op voorsprong door een gelukkig doelpunt van Tomasson. De aanvaller kreeg de bal uit een hoekschap op zijn rug waarbij de bal in het doel verdween. met die stand bereikte Feyenoord het rustsignaal.

In de tweede helft werd het iets leuker, al kon dat ook bijna niet anders. De Duitser Riedl zette de ploegen na een uur spelen op gelijke hoogte. 10 minuten voor tijd kreeg Feyenoord een penalty na een overtreding op Elmander. Van Hooijdonk wist er wel raad mee en schoot Feyenoord naar de overwinning. Doordat de Duitsers moesten komen, kwam er ruimte voor Feyenoord. Daar kon Ebi Smolarek in blessure nog van profiteren via ene uitstekend schot.

0-1 Tomasson ('33)
1-1 Riedl ('61)
1-2 Van Hooijdonk ('80, penalty)
1-3 Smolarek ('90)

Opstelling Feyenoord: Zoetebier, Emerton (Gyan '93), Sprockel, Paauwe, Rzasa (Aros '45), Elmander (Leonardo II '85), Van Wonderen, Ono, Smolarek, Tomasson en Van Hooijdonk

Feyenoord speelt nu aanstaande vrijdag in de finale van het toernooi tegen de winnaar van de wedstrijd Helsingborg - Bayer Leverkusen.