Transparent
Inloggen
Sluiten

Van der Herik vooral tevreden

29 december 2001 17:40

Verslaggever: S

In het traditionele jaarlijkse vraaggesprek van het radio 1 programma Langs de Lijn met de voorzitters van de Nederlandse topclubs, toonde Feyenoord-voorzitter Van der Herik zich vooral tevreden over de gang van zaken in Rotterdam. Dat de club als 'oase van rust' werd omschreven in de media vatte hij op als een zeer goed teken.

Van der Herik beschreef de huidige situatie van Feyenoord als een groeiproces. De voorzitter is zeer tevreden over de gang van zaken bij de aankoop van spelers (met Ono en Van Hooijdonk als beste exponenten), de omvorming van de bedrijfsstructuur, de ontwikkeling in Japan en de manier waarop Feyenoord als wereldwijd merk wordt neergezet. "In Afrika worden wedstrijden van Feyenoord in 40 landen uitgezonden", aldus Van der Herik, die er overigens vanuit gaat dat Emerton volgend jaar zal vertrekken.

Het niet behalen van het kampioenschap in 2000 beschreef Van der Herik als "een grote tegenslag". Overigens wees hij PSV-voorzitter Van Raaij er nog eens fijntjes op dat dit jaar de voorsprong met de winterstop duidelijk groter is dan vorig jaar.

Ook over Oranje werd uitvoerig gediscussieerd. Persoonlijk gaf Van der Herik aan misschien wel wat te zien in een buitenlandse bondscoach voor het nationale elftal. "Iemand die we nog niet zo goed kennen en die een bindende factor kan zijn". "Geen Duitser dus", grapte hij. Ajax-voorzitter Van Praag dacht vooral aan een type-Van Marwijk, die hij complimenteerde voor zijn charisma en de manier waarop hij achter zijn mannen staat als het goed gaat.

De toekomst van het Nederlands voetbal werd als zorgelijk beschreven door de drie voorzitters. De commentaren hierover moesten weer voor het grootste deel van de voorzitter van PSV komen, al sloten Van Praag en Van der Herik zich telkens bij Van Raaij aan. "De komende twee jaar zullen we als Nederland een nog aanzienlijk mindere rol kunnen spelen dan de afgelopen drie jaar", aldus een sombere Van Raaij. "En dat is onze eigen schuld, want we zien het al vier jaar aankomen."

De voorzitters haalden daarbij uit naar de KNVB, die veranderingen zou hebben tegengewerkt, met in haar kielzoog de UEFA. "Daardoor hebben de Nederlandse clubs drie jaar achterstand opgelopen", aldus Van Raaij. Van der Herik voegde eraan toe zich verslagen te voelen door de democratie. De grote hoeveelheid tegenstanders in de UEFA en belangenpartijen in Nederland doen de zaak geen goed, volgens de grote drie.

Meer op




Tags

herik raaij voorzitters nederland praag uefa afrika bedrijfsstructuur belangenpartijen bindende charisma commentaren complimenteerde democratie emerton exponenten factor fijntjes grapte groeiproces hoeveelheid hooijdonk japan kielzoog knvb marwijk oase omvorming ono oranje sombere tegengewerkt vatte voegde vraaggesprek zorgelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.391 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot arsenal beelen bekerfinale geertruida gimenez hancko hoofdprijs kasperk kloese kokcu kuip madrid middenveldert minteh nieuwkoop sandler slot stengs sterkhouders szymanski timber ueda vervangers wehave wieffer willykment yoda zerrouki