Transparent
Inloggen
Sluiten

FIFA komt tot uniform speelkalender

29 december 2001 15:38

Verslaggever: JL

De FIFA heeft de afgelopen week een uniform speelkalender onthuld dat een einde moet maken aan de conflicten tussen clubs en landen over het afstaan van spelers. De kalender, die alle speeldata over de gehele wereld gelijkstelt, zal met ingang van januari 2002 in werking treden. Elk land dat deel uitmaakt van de FIFA zal zich moeten houden aan de nieuwe kalender. Bepaalde data op de kalender zijn vrijgehouden, zodat landen over de gehele wereld de gelegenheid hebben om op die dagen vriendschappelijke wedstrijden te spelen.

De Afrikaanse voetbalfederatie legt momenteel de laatste hand aan een plan om de African Nations Cup te gaan hanteren als kwalificatietoernooi voor de Wereldkampioenschappen. Dit zou betekenen dat Afrikaanse spelers minder vaak voor hun nationale elftal hoeven uit te komen. Tevens denkt men na over het verschuiven van het toernooi op de speelkalender. Als het plan wordt goedgekeurd door de landen zal het bij de volgende African Nations Cup in 2006 in werking treden.
Tags

fifa speelkalender kalender uniform african nations conflicten gelijkstelt kwalificatietoernooi speeldata uitmaakt voetbalfederatie vrijgehouden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.813 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden bijlow danall democraten dtk geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kloese lopez nieuwkoop oostenrijk pedersen priske read slot smal socrates stengs trump tsoungui ueda willykment wingbacks zerrouki