Feyenoord met 0-1 onderuit tegen AZ

2 april 2011 22:38

Feyenoord is thuis met 0-1 onderuit gegaan tegen AZ. De ploeg verloor daarmee de laatste hoop op de achtste plaats. Benschop tekende op slag van rust voor de enige treffer. Feyenoord moest een half uur met tien man spelen door een rode kaart van Swerts.

In de eerste helft had Feyenoord een overwicht. De ploeg gaf weinig weg, maar creëerde zelf ook nauwelijks kansen. Alleen Wijnaldum was dichtbij met een kopbal op de paal. In de laatste minuut van de eerste helft ging het mis. Uit het niets schoof Benschop de bal achter doelman Van Dijk.

Na een uur spelen in de tweede helft kwam Feyenoord met tien man te staan. Swerts kwam met een onbesuisde tackle in en kreeg rood waar weinig op af te dingen viel. Martens moest met een diepe vleeswond van het veld. Daarna kreeg AZ de beste kansen om het duel te beslissen. Het zou echter bij 0-1 blijven.