Transparent
Inloggen
Sluiten

Hoax rond Bruins en andere berichtgeving

16 februari 2011 14:46

Gisteren kwam Picklewise met een uitgebreide uitleg rond de door hem verzonnen hoax rondom interesse van Red Bull Salzburg voor Luigi Bruins. Die interesse is er nooit geweest. Door een door hem verzonnen bericht namen uiteindelijk vele media en fansites het bericht klakkeloos over. Lees de uitleg van Picklewise.

De hoax is bij uitstek een goed voorbeeld van discussie die wij regelmatig hebben met onze bezoekers. Wij hebben dit bericht niet geplaatst, simpelweg omdat bleek dat de oorspronkelijke bron, waarnaar verwezen wordt, de Oostenrijkse krant Kurier, dit bericht helemaal niet vermeldde. Met regelmaat doen dit soort, ogenschijnlijk verzonnen berichten, de ronde op internet waarbij de genoemde bron het bericht niet heeft geplaatst of niet te controleren is. Wij krijgen dan vele vragen waarom we het niet melden of ons wordt regelmatig zelfs verweten dat we het niet melden, terwijl enkele of vele andere websites/media dat wel plaatsen.

Mede om bovenstaande reden verwijzen we bij berichten dan ook doorgaans altijd naar de oorspronkelijke bron, zodat bezoekers zelf de betrouwbaarheid van het bericht en de context waarin dit geschreven wordt, kunnen bepalen.

Overigens berichtten wij destijds wel over de reactie van Bruins op de geruchten, welke op zijn beurt wel weer relevant was en een goede bron had.




Tags

bruins hoax verzonnen picklewise berichtten betrouwbaarheid bovenstaande context controleren fansites klakkeloos kurier luigi salzburg vermeldde verweten verwijzen websites

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geeneen geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt meijer ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wereldsalaris yoda