Feyenoord speelt met 1-1 gelijk tegen Vitesse

6 februari 2011 14:21

Feyenoord is er niet in geslaagd het 'degradatieduel' tegen Vitesse te winnen. In Arnhem eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Bij Feyenoord debuteerden Marcel Meeuwis en Ryo Miyaichi in de basis. Soren Larsen debuteerde in de tweede helft als invaller.

Feyenoord was iets beter in de eerste helft en kende vooral in de pijlsnelle Miyaichi zijn uitblinker. Vitesse kreeg echter de beste kans. Mulder redde oog-in-oog met Babangida.

Na rust brak het duel echt los. Feyenoord kwam op 1-0 toen hij bij een voorzet wegliep bij zijn tegenstander en vanaf een paar meter voor de goal kon binnentikken. Feyenoord kon die voorsprong niet vasthouden. Het was Swerts die de fout in ging door in het strafschopgebied onnodig een penalty weg te geven. Aissati benutte de penalty voor de 1-1. In de slotfase zette Vitesse Feyenoord verder onder druk. In blessuretijd voorkwam Erwin Mulder de nederlaag door een inzet van Pedersen te keren.