Transparent
Inloggen
Sluiten

Overzicht Supportersvereniging over gestelde eisen aan Feyenoord

27 januari 2011 22:29

De Supportersvereniging stelt alle vragen naar aanleiding van het bericht over het afblazen van de gesprekken met Feyenoord binnenkort te zullen beantwoorden.

Immers hebben wij de club er met regelmatig op gewezen niet naar de gepredikte Openheid & Transparantie te handelen. Deze openheid en transparantie mogen en kunnen alle Feyenoord dus ook van ons verwachten.

Dit laatste betekent dat er veel -heel veel- naar buiten zal komen. Over datgene zich de voorbije maanden achter de schermen heeft afgespeeld. En dat daarbij bepaalde mensen binnen de club beschadigd zullen worden, is een consequentie die de bewuste personen aan zichzelf te danken hebben. Wij hebben immers altijd maar één belang voor ogen gehad: het clubbelang. Helaas geldt niet voor iedereen die in de loop van de tijd is aangeschoven…

Zoals gesteld zullen we de komende tijd op alle vragen een antwoord geven. Om te beginnen met de belangrijkste: Welke eisen zijn er door de supporters bij de club neergelegd? Op deze vraag zullen wij antwoorden door het publiceren van de brief zoals zondag -naar aanleiding van het bekende nachtelijke overleg- naar Mark Koevermans en Pim Blokland verstuurd:

Beste Pim en Mark,

Hierbij herinneren wij jullie er aan dat wij binnen één week zullen vernemen welke acties zijn genomen naar aanleiding van het gesprek in de nacht van 22 januari op 23 januari 2011. Hieronder is als leidraad (en ter herinnering) een aantal punten opgenomen. De ratio achter het merendeel van deze punten is in het gesprek naar voren gebracht.

* Mario Been contact op laten nemen met Willem van Hanegem. Wordt dit niet gedaan, dan Mario op non actief of zijn ontslag laten aanbieden. Trainers vanuit Varkenoord voor de groep.
* Dhr. Jacobs ontslaan of bewerkstelligen dat hij vrijwillig opstapt zonder afkoopsom.
* De actie rondom de Vrienden van Feyenoord-wedstrijd afblazen. Dit gaat nu geen effect sorteren.
* Selectie aanspreken op hun respectloze gedrag richting club en supporters.
* Directe lijnen tussen de Feyenoorddirectie en de VvF enerzijds en vertegenwoordigers van de supporters en voetbaleenheid open houden.
* Beenhakker per direct wegsturen.

Niet alles van hetgeen hierboven is aangegeven zal binnen één week daadwerkelijk te realiseren zijn, maar een deadline van twee weken moet haalbaar zijn. Hetzij door daden, hetzij door uitspraken over hetgeen men wanneer wil realiseren.

De directie en de RvC van de club dienen er zorg voor te dragen dat op 1 juli 2011 Feyenoord klaar is voor de wederopstanding. Dit betekent onder andere dat de organisatie er staat (inrichting van de organisatie en juiste mensen op de juiste plaats), de bedrijfsprocessen zijn ingericht zoals het hoort en de spelers respect tonen voor de club en haar supporters. Voorts de afweging maken of een TD wel noodzakelijk is of dat een manager Topsportbeleid niet meer toegevoegde waarde kan hebben. Ook de afweging maken of een financieel directeur wel echt nodig is, of dat kan worden volstaan met een controller.

Daarnaast dient de club te worden vertegenwoordigd door een echt boegbeeld. Dat dit consequenties heeft voor Eric Gudde moge duidelijk zijn. Behoeft niet direct zijn ontslag te betekenen, maar een rol op de achtergrond ligt voor de hand. Ook Van Well dient zijn conclusies te trekken. Als voorzitter van de RvC is ook hij verantwoordelijk voor de huidige malaise. Zoals eerder aangegeven trachten Dhr. Poelman aan de RvC toe te voegen. Ingrepen op diverse vlakken zijn nodig. Rekening houden met persoonlijke belangen van mensen is nu niet opportuun meer. Het clubbelang prevaleert boven alles!

Wij zouden het op prijs stellen als wij inzage krijgen in het nieuwe vijfjaren beleidsplan zodra een gedegen concept versie gereed is. Wij menen vanuit onze achtergrond hiervoor een kwalitatieve bijdrage te kunnen leveren.

Voor ons is het aanspreekpunt van de directie nu alleen nog maar Mark Koevermans. Eric Gudde heeft zich in eerdere crisissituaties niet laten zien en gisterenavond ook niet. Ondanks het feit dat intern misschien afspraken zijn gemaakt over de gesprekspartners van Feyenoord in het overleg van gisterenavond.

Als Feyenoord nu geen daadkracht toont, dan komen wij nooit het dal meer uit. Alle goede bedoelingen ten spijt. Hetgeen in deze brief is vermeld, wordt gedragen door alle supportersgeledingen.

Met rood/witte groet,

Namens de Feyenoordsupporters
Tags

rvc supportersvereniging brief dhr gisterenavond gudde koevermans openheid transparantie aangeschoven afgespeeld beantwoorden bedoelingen bedrijfsprocessen beenhakker behoeft beleidsplan blokland boegbeeld controller crisissituaties daadkracht daden dal danken deadline enerzijds feyenoorddirectie feyenoordsupporters gedegen gepredikte gesprekspartners groet hanegem herinnering ingrepen inrichting jacobs kwalitatieve leidraad malaise menen merendeel nachtelijke opportuun poelman prevaleert publiceren respectloze schermen sorteren supportersgeledingen topsportbeleid trachten varkenoord vijfjaren voetbaleenheid volstaan vrijwillig vvf wederopstanding wegsturen well zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen benita depay dijk dumfries dutch frankrijk frimpong gakpo geertruida girona hancko jbjerg koeman kuip liverpool madrid montevideo nederland oranje rodriguez simons sobat stengs veerman wieffer wijnaldum