Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord door gelijkspel naar vierde ronde

6 december 2001 22:38

Verslaggever: JL

Feyenoord heeft zich in Duitsland knap geplaatst voor de vierde ronde van de UEFA Cup ten koste van het Duitse SC Freiburg. Na de 1 - 0 zege van Feyenoord op de Duitsers twee weken geleden in De Kuip hielden beide elftallen elkaar donderdagavond in het Dreisam-stadion op een 2 - 2 gelijkspel. Een uitstekend resultaat voor Feyenoord, dat daardoor doorbekert en dus ook na de winterstop Europees in actie zal komen.

Het gehavende elftal van trainer Bert van Marwijk, die het o.a. zonder de vaste basisspelers Emerton en Van Wonderen moest doen, had een moeilijk begin van het duel. SC Freiburg, gesteund door een fanatiek publiek, nam direct het initiatief in het duel en probeerde onder aanvoering van de Georgische sterspeler Iasjvili, die vooral in de eerste helft een plaaggeest was voor de verdediging van Feyenoord, snel op gelijke hoogte (over 2 duels) te komen.

Na 21 minuten spelen betaalde het vroege offensief van de thuisploeg zich uit in een treffer. Iasjvili legde op rechts Paauwe in de luren en gaf vervolgens een afgemeten voorzet voor het doel van Zoetebier die door Kehler bij de tweede paal op waarde werd geschat. Beide partijen stonden weer gelijk. Feyenoord moest nu wel meer uit haar schulp komen en deed dit dan ook, hoewel het niet volledig het spel naar haar toe wist te trekken. Aanvallend kwamen de Feyenoorders er in de eerste 45 minuten nauwelijks aan te pas. De enige, grote kans kwam op naam van Pierre van Hooijdonk. Zijn spijkerharde kopbal verdween echter net naast het doel van keeper Golz.

De Duitsers kwamen vlak na rust zelfs op een 2 - 0 voorsprong door een omstreden strafschop toegekend door scheidsrechter Tretalange. Volgens de Italiaan had Elmander invaller Remdana onaanvaardbaar naar de grond geduwd in het strafschopgebied. Kobiasjvili nam het cadeau gaarne in ontvangst door onberispelijk hard vanaf 11 meter binnen te schieten. De taak voor Feyenoord was vervolgens duidelijk. Er moest gescoord worden om weer aan de juiste kant van de score te komen. Deze opgave maakte ongekende krachten los in de Rotterdammers. Plotseling kwamen er kansen voor Tomasson en Bosvelt. Het bevrijdende doelpunt voor het elftal van Bert van Marwijk viel een half uur voor tijd uit een werkelijk magistraal genomen vrije trap van specialist Van Hooijdonk. Onhoudbaar krulde hij de bal uit een onmogelijke hoek in de kruising.

Het doelpunt van Van Hooijdonk bleek de nekslag voor SC Freiburg. De Duitsers waren geknakt en konden geen krachten meer aanboren voor een laatste offensief. Feyenoord daarentegen had wel nog de puf om de vierde ronde definitief veilig te stellen. Uitgerekend de verguisde Leonardo tekende als invaller voor de tweede treffer van de Rotterdammers. Het leidde bij de Braziliaan zelfs tot tranen van blijdschap.

Meer op




Tags

freiburg hooijdonk iasjvili krachten marwijk offensief aanvoering afgemeten bevrijdende blijdschap bosvelt braziliaan cadeau doorbekert dreisam duitsland elmander emerton fanatiek gaarne geduwd gehavende geknakt georgische golz italiaan kehler kobiasjvili kruising krulde kuip leonardo luren magistraal nekslag onaanvaardbaar onhoudbaar onmogelijke ontvangst opgave paauwe plaaggeest puf remdana schulp specialist spijkerharde tomasson tretalange uefa verguisde wonderen zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting poor reds schreuder slot soap there think timber trend what will willykment year yoda zerrouki