Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing SC Freiburg - Feyenoord; Emerton twijfel, Van Gastel alsnog

5 december 2001 23:24

Verslaggever: RvN

Donderdagavond om 20.30 uur wordt in Duitsland de terugwedstrijd gespeeld in de derde ronde van de UEFA Cup. Feyenoord kan in Duitsland een 1-0 voorsprong verdedigen. De wedstrijd wordt zowel bij de NOS als door het Duitse ZDF live uitgezonden. De wedstrijd is uitverkocht, er zullen zo'n 850 fans van Feyenoord aanwezig zijn bij de wedstrijd.

Van Marwijk kampt zoals gebruikelijk met een enorme lijst afwezigen. Zo ontbreken Tininho, Van Gobbel, Gyan, Collen en Van Haaren wegens blessures. kalou is ziek en kan donderdag ook niet uitkomen voor de Rotterdammers. Groot vraagteken is nog steeds Brett Emerton die met een spierblessure kampt. Vanwege alle problemen zal Van Gastel donderdagmorgen alsnog naar Duitsland afreizen om zich te voegen bij de selectie. Van Gastel is wel fit, maar ontbreekt het aan wedstrijdritme. In deze moeilijke tijden heeft Van Marwijk echter alle fitte spelers nodig. Over de inzetbaarheid van Paauwe en Emerton zal op het laatste moment een beslissing genomen worden.

Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Freiburg keren Van Wonderen, Van Hooijdonk en Ono weer terug in het elftal. Van Hooijdonk heeft zijn straf van 3 wedstrijden schorsing inmiddels uitgezeten.

Feyenoord wil ondanks de noodgedwongen aanvallende opstelling van Van Marwijk, hij heeft immers meer aanvallend ingestelde spelers beschikbaar, niet op de aanval gaan spelen in Duitsland. Van marwijk rekent erop dat zijn elftal via de counter kansen zou moeten krijgen tegen Freiburg. Freiburg is in eigen huis allerminst souverein. Uit komen ze beter uit de voeten. Naast dat feit bevinden de Duitsers zich in een behoorlijke dip.

Vermoedelijke opstelling: Zoetebier, Emerton (Dos Santos), De Haan, Van Wonderen, Rzasa, Elmander, Bosvelt, Ono, Smolarek (Paauwe), Tomasson, Van Hooijdonk

De Duitse coach Finke liet weten te hopen dat de wedstrijd tegen Feyenoord de ommekeer kan bewerkstelligen in het team van Freiburg. De Duitsers zijn de laatste weken in een vrije val geraakt en in de club wordt zelfs de vrees voor degradatie al weer uitgesproken.

Finke wil wel aanvallen met zijn team, maar dan met beleid. Bij een tegengoal van Feyenoord kan de ploeg het immers wel zo goed als vergeten, ze moeten er dan 3 maken. En met name de verdediging is het zwakke punt op het moment. De personele problemen zitten vooral in de verdediging. het mespelen van Kobiashvili, Diarra, Kehl en Coulibaly is nog steeds niet geheel zeker.

Vermoedelijke opstelling: Golz, Kehl, Zeyer, Hermel, M?ller, But, Diarra, Coulibaly, Gerber, Kobiashvili, Sellimi, Tanko

Meer op




Tags

freiburg emerton duitsland gastel marwijk hooijdonk coulibaly diarra finke kehl kobiashvili ono paauwe voorbeschouwing wonderen allerminst bosvelt brett collen counter degradatie dip elmander gerber gobbel golz gyan haan haaren hermel kalou ller mespelen noodgedwongen nos rzasa santos sellimi smolarek souverein tanko tininho tomasson uefa uitgezeten val vraagteken wedstrijdritme zdf zeyer zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.456 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot beelen bijlow driessen dtk geluisterd gio gunnen kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meijer middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot sobat streuer trauner twente voortzetten wehave yoda