Transparent
Inloggen
Sluiten

'Hongaar Simon qua type vergelijkbaar met Dzsudzsak'

31 december 2010 16:18

Krisztian Simon gaat zoals bekend mee op het trainingskamp naar Oman in een poging een contract af te dwingen. Been is in het Algemeen Dagblad duidelijk over de speler van Ujpest FC. "Een zeer interessante jongen. In Oman kunnen wij een goed beeld van hem krijgen. Daar kan ik hem in een echte oefenwedstrijd tegen het Olympisch team van Oman aan het werk zien. Daarna beslissen wij of wij hem daadwerkelijk huren." Beenhakker zag hem inmiddels in diverse duels van Ujpest aan het werk.

"Krisztian Simon ken ik van de nationale jeugdelftallen in Hongarije", zegt Van Buuren, tot voor kort werkzaam voor de Hongaarse bond, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Een speler met mogelijkheden. Een vergelijking met Balázs Dzsudzsák gaat op dit moment misschien een tikje te ver, maar hij doet mij wel heel erg aan hem denken.

"Ik weet dat Mario Been van buitenspelers met snelheid houdt", zo vervolgt de voormalig speler van onder meer Ajax zijn verhaal. "Simon is een jongen met veel diepte in zijn spel en bovendien gezegend met een geweldige startsnelheid. Bovendien heeft hij het vermogen om een verdediger uit te spelen en aan zijn voorzet mankeert ook niet veel. Natuurlijk is hij pas negentien jaar en zal hij, net als Dzsudzsák destijds, even de tijd moeten krijgen om te acclimatiseren. Maar in potentie heeft deze jongen voldoende kwaliteiten in huis om het bij Feyenoord te redden."




Tags

simon dzsudzsak oman hongaar krisztian ujpest acclimatiseren balazs beenhakker buitenspelers buuren gezegend hongaarse hongarije mankeert poging startsnelheid tikje trainingskamp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.429 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot dtk fardau fitheid hulshoff jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo nederland oosting peeters persie reds ron schreuder slot stengs timber twente yoda zeroukki