Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax - Feyenoord afgelast vanwege weersomstandigheden

19 december 2010 09:03

De KNVB heeft in overleg met de gemeente Amsterdam besloten de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord af te gelasten. Door de zware sneeuwval zouden er voor de bezoekers van de wedstrijd zeer onveilige situaties kunnen ontstaan op de wegen die naar het stadion leiden.

Gesproken wordt nu over 18 of 19 januari als datum om de Klassieker in te halen.

De bond ontving vroeg in de ochtend een dringend negatief advies van de politie en de gemeente Amsterdam.

Zij verwachten dusdanige verkeersproblemen rondom het stadion, dat ze adviseren de wedstrijd niet te laten spelen. Door beperkt treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam, kunnen veel supporters niet met het openbaar vervoer naar de wedstrijd komen. Vervoer per auto of fiets wordt in verband met gladheid afgeraden. Er zou een onveilige situatie ontstaan, die partijen niet verantwoordelijk achten.

,,Dit is natuurlijk bijzonder vervelend, voor alle partijen", aldus Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB. ,,Het is een overmachtsituatie. We hadden afgesproken vroeg in de ochtend de situatie te bekijken omdat de hoop bestond dat de wedstrijd gespeeld zou kunnen worden. Dat zou voor iedereen het beste zijn, ook in verband met de volle speeldagenkalender. Helaas is dat niet het geval. Dan moeten we reëel zijn en volgen we het advies van de lokale autoriteiten op. Gelukkig heeft de KNVB de wedstrijd direct opnieuw kunnen vaststellen."
Tags

knvb afgelast gemeente onveilige vervoer afgeraden bestond fiets gelasten gijs gladheid jong klassieker openbaar overmachtsituatie sneeuwval treinverkeer utrecht vaststellen verkeersproblemen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane ado arnesen barcelona bestlander bommel capaciteit corona danall dood dumfries economie feyenoordopnummer hanegem hassel ihattaren kabinet kluivert lucht malen nederland prik pvv quarantaine ramesoe rutte slot uefa vvd willykment