Transparent
Inloggen
Sluiten

Gehandicapt Feyenoord blijft souverein aan kop

28 november 2001 21:59

Verslaggever: RvN

Feyenoord heeft met een gehandicapt elftal een uitstekende prestatie geleverd. De ploeg van Bert van Marwijk won de lastige uitwedstrijd in Waalwijk tegen RKC met 2-3. Smolarek, Bosvelt en opnieuw Smolarek waren de doelpuntenmakers. In de tussentijd scoorde Rick Hoogendorp 2 keer voor de Waalwijkers, waarvan de eerste uit een penalty. Feyenoord blijft daarmee op minimaal 5 (verlies)punten voorsprong van de concurrentie. Dat mag de club uit De Kuip als een enorme prestatie zien, gezien het feit dat er maar liefst 10 spelers ontbraken woensdagavond en RKC in Waalwijk de laatste jaren bijna een onneembare vestiging is door welke club dan ook.

Feyenoord kwam na 33 minuten op voorsprong door een doelpunt van de Pool Smolarek. Nascimento speelde te zacht terug op doelman Van Dijk waardoor de linksbuiten de hoek voor het uitkiezen had. Niet veel later verdubbelde Paul Bosvelt de score. Hij kon een assist van Elmander verzilveren. Feyenoord leek daarmee op rozen te zitten en kon rustig achterover gaan liggen om de standen op de andere velden te bekijken.

Die houding leek Feyenoord in het begin van de tweede helft even fataal te worden. Binnen een kwartier na rust profiteerde Hoogendorp tweemaal van onzorgvuldigheid achterin bij de toch wel zwakke defensie van de Rotterdammers. Met name op het spel van De Haan en De Visser was veel aan te merken.

Feyenoord liet zich echter niet kennen en ging op een versnelling hoger spelen. Dat leverde ook prompt succes op. Waaar topscorer Van Hooijdonk zijn inzet tot twee keer toe zag gestuit was het Smolarek die een kwartier voor tijd zijn tweede en de winnende van Feyenoord binnenschoot.

Meer op




Tags

smolarek gehandicapt bosvelt hoogendorp rkc souverein achterover dijk elmander fataal gestuit haan hooijdonk kuip linksbuiten marwijk nascimento onneembare onzorgvuldigheid pool prompt rozen topscorer tussentijd uitkiezen versnelling vestiging visser waaar zacht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer