Transparent
Inloggen
Sluiten

Emerton vecht zondag voor een plaats op WK

24 november 2001 12:52

Verslaggever: K

Zondag wordt niet alleen Feyenoord - Willem II gespeeld. Feyenoord's Australier Brett Emerton speelt zondag in Uruguay met het Australisch nationale elftal om de laatste plaats op het WK. In Australie werden de Zuid-Amerikanen een week geleden met 1-0 verslagen. Die voorsprong zal de ploeg van Emerton nu moeten verdedigen. De spanning en koude oorlog loopt aan de vooravond van het duel al hoog op tussen het Australische en Uruguayaanse kamp.

Bij de aankomst van de Australiers op het vliegveld in Montevideo werden de spelers op een schandalige manier bejegend door de Zuid-Amerikaanse fans. De veiligheidsmaatregelen zijn daarna door de overheid van Uruguay enorm verscherpt. Er kwamen zelfs berichten in de media dat de Australiers bang waren om voedselvergiftiging op te lopen. Er kwam dan ook een oproep uit de Australische hoek om de wedstrijd op neutraal terrein te spelen in een buurland van Uruguay.

Zover komt het echter niet. De nationale voetbalbond van Uruguay heeft haar excuses aangeboden aan de Australiers voor het gedrag van haar landgenoten, maar liet tegelijkertijd weten absoluut niet te denken aan een verplaatsing, 'want Uruguay is een vredelievend land'.

Meer op




Tags

uruguay emerton australiers australische aankomst australie australier brett buurland koude landgenoten montevideo neutraal oorlog overheid terrein veiligheidsmaatregelen vliegveld voedselvergiftiging vooravond vredelievend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.601 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior gijs groen hancko jon kraaij mats mls oekraine orban oussama poetin priske smal socrates trump twente westen wieffer willykment