Transparent
Inloggen
Sluiten

Peters: we gebruikten doping bij Feyenoord

18 november 2010 21:00

Oud-spits Jan Peters van Feyenoord staat tegenwoordig zeker drie keer op Varkenoord bij de trainingen te kijken. In een interview in het Algemeen Dagblad was hij openhartig en ging hij in op doping. "In die tijd kon het, want er was nooit dopingcontrole. Bij belangrijke wedstrijden kregen we van alles toegediend. Wat het precies was, weet ik niet. Interesseerde mij ook niet. Na tien minuten in de wedstrijden voelde je je plotseling sterker worden. Ik voelde geen enkele vermoeidheid meer. Na de wedstrijd, diep in de nacht, liep ik in een discotheek bij wijze van spreken nog salto's te maken. Zo fit was ik."

Hij zegt onder andere gebruikt te hebben bij de bekerfinale tegen Ajax in 1980. "Eerst kregen wij een bekertje met een klein beetje drank erin, daarna een pilletje en vervolgens een prikje met een korte naald net onder de huid van je bovenarm. De meeste spelers deden het. Die finale was zo belangrijk. We speelden in de eigen Kuip. Prins Claus zat op de tribune. We wilden die beker winnen en bovendien kregen we een forse premie. We liepen die dag de hekken eruit. De spelers van Ajax hebben er nooit naar gevraagd. De medische staf sprak er verder ook niet over. Wij wisten dat wij er niet over moesten praten. Dat gebeurde ook niet. Ook in belangrijke competitie- en Europa Cupduels namen we iets. Ik heb nooit ergens last van gekregen. Alleen kon je er niet van slapen. Ook later in België, Spanje en Portugal heb ik spul genomen."

Feyenoord wil niet reageren op de dopingbeschuldigingen.




Tags

doping peters bekerfinale bekertje belgie bovenarm claus cupduels discotheek dopingbeschuldigingen dopingcontrole drank hekken huid interesseerde kuip naald openhartig pilletje portugal premie prikje prins salto slapen spul toegediend varkenoord

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.472 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arneslot arsenal arteta automation bommel both digital domain during fildena google heerenveen how intensiteit into kuip marketing modern performance pwas schreuder seo services slot stuivenberg superwebdevelopment web wehave