Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord naar 2e plaats via spectaculaire overwinning

17 november 2001 19:21

Verslaggever: RvN

Feyenoord is door een 3-2 overwinning in De Kuip op Vitesse geklommen naar de tweede plaats op de ranglijst. Het ging door de overwinning over Vitesse en Heerenveen heen. Op verliespunten laat het beide clubs inmiddels al ruim achter zich. Van Hooijdonk bracht Feyenoord na bijna een half uur spelen op voorsprong. Die vreugde was van korte duur, want het jonge talent van Vitesse Van beukering bracht een minuut later de ploegen al weer op gelijke hoogte.

Feyenoord's topscorer Tomasson wist nog voor rust Feyenoord weer op voorsprong te zetten. Via zijn tiende goal van het seizoen vergroote hij de voorsprong in de tweede helft zelfs tot 3-1. dat leek een veilige voorsprong totdat Sikora 3 minuten later de aansluitinsgtreffer tot stand bracht. Het bleef daardoor tot het einde zenuwslopend in De Kuip.

Feyenoord wist de overwinning echter tot het einde vast te houden en hield daarmee de belangrijke 3 punten in eigen handen. De concurrentie van Vitesse en Heerenveen werd daarmee voorlopig duidelijk afgeslagen.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse begon overigens een kwartier later. De reden voor de vertraging van de aftrap was het feit dat niet alle supporters op tijd in De Kuip aanwezig konden zijn.

De wedstrijd betekende het debuut van het jonge Feyenoord talent Civard Sprockel in de basis. Hij speelde verdienstelijk in het centrum van de verdediging.

Meer op




Tags

vitesse kuip heerenveen spectaculaire aansluitinsgtreffer afgeslagen aftrap betekende beukering civard hooijdonk sikora sprockel tomasson topscorer verdienstelijk vergroote verliespunten vertraging zenuwslopend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.427 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki